Chris Avellone

Chris Avellone ble beskyldt for seksuell trakassering – nå har kvinnene trukket anklagen

Fallout: New Vegas-forfatteren ble i 2020 fjernet fra en rekke spillprosjekter som følge av beskyldningene.

Xbox

De to kvinnene som i 2020 anklaget Chris Avellone for seksuell trakassering har nå ombestemt seg. Partene skal ha nådd et forlik i saken, som angivelig inkluderer tildeling av et uspesifisert millionbeløp til Avellone.

På sine nettsider publiserte den kjente spillforfatteren en felles uttalelse fra sine anklagere – Karissa Barrows og Kelly Rae Bristol. De forteller at Avellone aldri forgrep seg på dem og at det hele var en stor misforståelse.

– [Chris] Avellone har aldri seksuelt trakassert noen av oss. Vi har ikke kjennskap til at han noen gang har seksuelt trakassert kvinner. Vi har ikke kjennskap til at han noen gang har underslått penger fra sin arbeidsgiver. Alt vi har sagt eller skrevet tidligere om herr Avellone som strider imot dette var ikke vår hensikt, skriver kvinnene og fortsetter:

– Vi ønsket å støtte kvinner i bransjen. I den innsatsen ble våre ord feiltolket som spesifikke anklager om dårlig oppførsel som aldri ble gitt uttrykk for eller var ment. […] Vi tror at herr Avellone deler vårt ønsket om å beskytte og løfte frem disse fellesskapene. Vi mener at han fortjener en full retur til spillbransjen og støtter ham i den innsatsen.

I sin egen uttalelse takket Avellone både Barrows og Bristol for deres arbeid med å kjempe for kvinners rettigheter i spillbransjen. Han ber nå om at folk vil respektere kvinnenes rett til privatliv og at denne saken kan brukes som en anledning til å lytte til alle for å forbedre kulturen rundt spillutvikling.

Avellone er kjent for sitt arbeid med blant annet Planescape: Torment, Icewind Dale og Fallout: New Vegas. Da anklagene først dukket opp for snart tre år siden valgte flere utviklere å kutte sine samarbeid med ham. I 2021 gikk Avellone til motsøksmål mot Barrows og Bristol, og det er her partene nå altså har inngått forlik.

LES OGSÅ: Stalker 2-informasjon stjålet av prorussisk gruppe – spillets ukrainske utvikler nekter å gi etter for utpressingskrav »

Siste fra forsiden