Flere utgivere skal ha forsøkt å kjøpe Lionhead Studios før nedleggelsen

Ifølge kilder ville ikke Microsoft gi slipp på Fable.

Fable Legends.
Microsoft

For to uker siden tok Microsoft den endelige avgjørelsen om å legge ned Fable-utvikler Lionhead Studios, på tross av rykter om at flere ansatte forsøkte å redde studioet. Nå melder Kotaku UK at interessen rundt Lionhead var langt større enn tidligere antatt, og flere utgivere skal ha prøvd å kjøpe opp utvikleren.

Microsoft skal ikke ha vært interessert i å gi fra seg Fable-serien.
Microsoft Studios

Ifølge kilder som har snakket med det britiske nettstedet var noen av spillindustriens største utgiverhus på jakt etter Lionhead, men nøyaktig hvilke kunne ikke bekreftes. Kildene fortalte imidlertid at det ikke bare var tomt snakk, men at intensjonsavtaler – skisserte mål for kjøpsforhandlinger – og bud på flere hundre millioner dollar visstnok ble sendt inn av potensielle kjøpere.

Alle forhandlingene gikk imidlertid i stå på grunn av Microsofts motvilje mot å gi fra seg Fable, forteller en kilde med tilknytning til Xbox. Uten rettighetene til serien ville en ny eier av Lionhead være nødt til å inngå en lisensavtale med Microsoft for å lage flere Fable-spill, noe så godt som ingen av de interesserte selskapene skal ha ønsket.

Lang levetid for Lionhead

Lionhead Studios ble til i 1996 og var lenge arnestedet til spillutviklerveteran og grunnlegger Peter Molyneux. Med spillserier som Black & White, Fable og The Movies var studioet et av Storbritannias mest kjente.

Lionheads siste spill – Fable Legends – skulle gi oss en ny vri på den populære rollespillserien, men utviklingen gikk ikke helt som planlagt. Etter avdukingen i 2013 gikk spillet fra å være et betalt produkt til å bli et gratisspill, og flere utsettelser sørget for at spillet aldri kom ut av betafasen.

Vi prøvde Fable Legends-betaen i 2014.
Les hva vår skribent mente om det uferdige spillet her »

Siste fra forsiden