Intervju

Fokus på Game Boy Advance - del 1

Game Boy-serien har sett hele tre inkarnasjoner opp gjennom årene. Selv om Gamer.no ikke pleier å konsentrere seg om noen av Game Boy-systemene, har vi bestemt oss vike litt fra den politikken akkurat nå og virkelig gi dere lesere et solid innblikk i Game Boy-ens historie.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Ekstrautstyr
Det eksisterer en god del ekstrautstyr til GBA-en, men ettersom SP-utgaven bruker en ganske annen teknologi og er forskjellig bygd opp, er det dessverre noe av dette du ikke kan ta i bruk hvis du skulle finne ut å eie sistnevnte. Noen er likevel kompatible, og dette vil vi gjøre klart nedenfor i det vi går i gjennom noen av de duppedittene som en kan gå til innkjøp av til GBA-systemet. Mens noen virker til synelatende verdiløse, og ser kun ut til å eksistere for å tilfredstille de av oss som har en ekstrem interesse for små, tekniske vidundere. En av de mer interessante og hjelpsomme ekstradelene tilgjengelig, må være TV-tuneren. I korthet lar den deg se på TV via din GBA, men den er dessverre ikke kompatibel med SP-en. På den andre siden av nyttighetspekteret finner vi en slags kortleser du kan koble til GBA-en, og som lar deg lese inn informasjon på små kort. Disse kortene inneholder spillinformasjon, ekstramateriale og bilder. Hvor nyttig er dette? Det er opp til deg, men vi skal prøve å opplyse seg så godt som mulig slik at du selv kan bedømme hva som er verdt å ta en titt på.

TV-Tuner
Utviklet av Blaze

Denne saken er et lite "alt i en pakke"-vidunder, men hvor nyttig den egentlig er defineres utelukkende av hvor mye du er på reisefot. Kort sagt er det en liten sak du kobler på GBA-en, som faktisk ikke er så veldig tung. Den har en lang, typisk TV-antenne du kan dra ut inn for å gjøre den maksimalt portabel. Koblingen mellom TV-tuneren og GBA-en foregår faktisk ved at du hekter den på GBA-ens kassettrom, og der henger den relativt godt fast til du tar den ut igjen. Den går på fire AA-batterier, men du må i tillegg passe på å ha batterier i GBA-en. Det følger også med en strømadapter, men den vi mottok var britisk og kunne derfor ikke brukes i norske støpsler. Det er ukjent for oss om det selges en norsk versjon av dette produktet. Du kan ha opp til 99 kanaler programmert inn, og du kan søke gjennom kanaler og kontrollere TV-tuneren ved hjelp av et enkelt meny-system på skjermen. Bildet får du frem på GBA-skjermen, noe som altså medfører at bildet fremdeles er like mørkt og kontrastløst som når du spiller vanlige GBA-spill.

Har du likevel en god lyskilde når du reiser ut på tur, som stortsett er den eneste situasjonen hvor TV-tuneren kommer godt til bruk, vil du kunne være sikker på å aldri gå glipp av dine daglige TV-programmer. Så lenge du får inn et godt signal, naturligvis. Med i pakken følger det også en ledning for å koble TV-tuneren opp mot et eventuelt konsoll, slik som GameCube, Xbox eller PlayStation 2. Nå kan du med andre ord ta meg deg den blytunge Xbox-en på telttur, og fremdeles kunne spille Morrowind på en knøttliten skjerm. Flott, eller hva? Du kan regulere lydstyrken på TV-tuneren, og det er også inngang for øretelefoner tilgjengelig. Sist men ikke minst følger det også med et stativ du kan sette TV-tuneren på, noe som er en ganske grei funksjon i seg selv. Vi gjør det klart at GBA SP-systemet ikke støtter TV-tuneren fra Blaze.


TV-Tuneren fra Blaze (venstre) og Nintendos kortleser

Kortleser (e-Reader)
Utviklet av Nintendo og Olympus Optical Co.

Denne har vi dessverre ikke få prøvd, og dermed blir dette utelukkende videreformidling av informasjon basert på det Nintendo har å si om produktet. I likhet med TV-tuneren plugger du den i GBA-ens kassettrom, men kortleseren skal visstnok være betraktelig mye større enn både TV-tuneren og GBA-en. Kortleserens hovedfunksjon er å lese av spesielle kort du skal kunne få kjøpt, uten at vi har hatt noen suksess med å finne ut hvor disse kortene faktisk er lagt ut for salg. Likevel skal en kunne bruke Pokemon-kortene en får kjøpt i butikken, men dette har vi dessverre altså ikke fått prøvd i aksjon. Disse kortene skal inne holde betraktelig store mengder data slik som bilder, animasjoner, til og med hele spill.

Animal Crossing til GameCube-en, som foreløpig ikke er tilgjengelig i Norge, har også spesielle kort som lar det låse opp nye ting i spillet. Ikke bare gjenstander, men også musikk. En kan også kjøpe Game & Watch-kort som legger til hele spill, men alle som kjenner til Game & Watch-serien vet at dette kun dreier seg om små, diskrè minispill. Likevel, disse har vært en stor suksess opp i gjennom, og er kanskje en av hovedgrunnene til å kjøpe denne kortleseren. Du kan også få tak i enkelte GameCube-spill hvor du kan ved hjelp av denne kortleseren og en spesiell kabel, overføre data fra GBA-en og kortene, til GameCube-en. Hvert kort kan ha to kodestriper, og en lang kodestripe inneholder 2,2 KB informasjon, mens en kort kodestripe inneholder 1,4 KB. Minnekonfigurasjonen i kortleseren er 64 megabits mask ROM og 1 megabit flashminne. Kortleseren er kompatibel med både GBA og GBA SP.


Utstyret til SongPro Player (venstre) og rap-artist Nelly som fronter produktet

SongPro Player
Utviklet av SongPro Inc.

Dette produktet er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge, men ser ut til å være verdt å importere skulle du bestemme deg for det. Det denne rett og slett gjør, er å forvandle GBA-en din til en fleksibel multimedia-maskin. Ved å koble den til GBA-en, igjen ved å plassere den i kassettrommet, kan du spille av både Windows Media Audio-filer (WMA), MP3-filer, samt egne SongPro Audio-filer. Det følger med et minnekort på omtrent 32 MB, noe som naturligvis ikke er særlig stort når det dreier seg om musikk. En kan likevel kjøpe kort med opp til 512 MB for en mer komfortabel musikkopplevelse. Denne saken er altså med på å gjøre GBA-en din til en slags portabel musikkspiller, som utvilsomt er veldig grei å ha med seg enten det dreier seg om teltturer, joggeturer, eller bare en kjedelig tur hjem på bussen. Det følger også med en USB-kabel som du kan bruke for å overføre musikk fra PC-en til SongPro-spilleren. Inkludert i pakken er også Windows Media Player 7.1. Kanskje SongPro-produktets mest unike funksjon er SongPro Audio-filene. Disse er slett ikke kun musikk-filer, men faktisk multimedia-filer som inneholder informasjon slik som bilder, tekster, og cover-illustrasjoner. Disse filene er faktisk tilgjengelig fra det offisielle SongPro-nettstedet, og ved å laste disse ned kan du bla gjennom artistens biografi, i tillegg til å få tilgang til formodentligvis eksklusive bilder. Rap-artisten Nelly har allerede skrevet en avtale med utviklerne av SongPro, og på det offisielle nettstedet kan en se til synelatende lykkelige bilder av en hardbarka rappe-gutt i full innlevelse over dette lille, tekniske vidunderet. SongPro Player er tilgjengelig for både GBA, GBA SP, samt GBC.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden