Følger opp Papers, Please med sort/hvitt-eventyr ombord på et forlatt skip

Indie-utvikler Lucas Pope har annonsert sitt neste prosjekt.

Papers, Please
Lucas Pope

Lucas Pope, som er skaperen av den unike «dokument-thrilleren» Papers, Please, har annonsert sitt neste prosjekt. Det heter Return of the Obra Dinn, og med dette prosjektet tar han et stort sjangerhopp.

Spillets tittelskjerm.

Return of the Obra Dinn beskrives som et førsteperson mysteriespill satt til et handelsskip i 1808. Skipet heter Obra Dinn, og forsvant sporløst på en reise fra London til Orienten i 1802. Flere år senere driver det plutselig i havn, med tydelige skader og uten mannskap.

Du spiller en representant for det britiske Ostindiske kompani, og det er din jobb å finne ut hva som har skjedd med spillet. Det umiddelbare målet ditt er komme deg ombord, og finne kapteinens loggbok.

Mystisk.

Inspirert av gamle Mac-spill

Pope forteller at han vil bruke en grafikkstil inspirert av gamle Mac-spill. Den originale Macintosh-maskinen brukte ikke farger, og Return of Obra Dinn vil være et rent sort/hvitt-spill uten gråtoner. I motsetning til Papers, Please er det imidlertid ikke noe 2D-spill, og du får utforske skipet i tre dimensjoner.

Du kan finne ut mer om spillet på forumet til nettstedet TIGSource. Pope regner med det vil ta mellom tre måneder og et halvt år å fullføre prosjektet, men innser at han har mange utfordringer foran seg.

Hans forrige spill, Papers, Please, ble en av fjorårets mest omtalte utgivelser, og ble kjent langt utenfor spillindustriens grenser. I vår anmeldelse ble det beskrevet som et unikt og dystopisk eventyr som setter spillerne på prøve.

Siste fra forsiden