– Folk har vært mer fornøyde med Xbox 360 enn med PlayStation 3

Det er ifølge Microsoft én av grunnene til at Xbox One ligger bak konkurrenten.

Xbox One selger ikke like mye som PlayStation 4.
Audun Rodem, Gamer.no

Siden lanseringen i fjor høst har Xbox One og PlayStation 4 knivet hardt om å bli den toneangivende konsollen for fremtiden. For øyeblikket leder Sonys svarte boks med over 7 millioner solgte maskiner, mens Microsoft har sendt ut 5 millioner Xbox One-konsoller til forhandlere. Hvor mange som er solgt er det litt vanskeligere å gjette seg til.

Xbox One har ikke tatt like mye av som sin konkurrent....

Nå har Microsoft tenkt litt på hva som kan stå bak salgsgapet. I et intervju med businessmagasinet Forbes lister Microsofts sjef for markedsføring og strategi, Yusuf Mehdi, et par grunner som kan virke inn.

– Det er vanskelig å vurdere differansen i salget. Sony er i mange flere marked akkurat nå enn det vi er. De er i minst 40 marked, vi er i 13, er den første grunnen Mehdi trekker frem.

– Mer fornøyde med Xbox 360 enn med PlayStation 3

En annen grunn til at PlayStation 4 selger bedre skal ifølge Mehdi være at de som eier deres forrige konsoll, Xbox 360, koser seg mer med den konsollen enn det de gjør med PlayStation 3.

... og en av grunnene skal være denne røveren.

– Folk har vært mer fornøyde med Xbox 360 enn med PlayStation 3, så slik sett har de hatt mindre grunn til å oppgradere på kort sikt ettersom Xbox 360 oppdateres med jevne mellomrom, er den andre grunnen Mehdi nevner, før han påpeker at det er flere ting man kan peke på.

Mehdi forteller også at de har fått tilbakemeldinger fra flere fans som har oppfattet prisen som for høy. Derfor ønsker de å vente til konsollen går litt ned i pris. Nå som Microsoft kan by på en litt billigere konsoll håper selskapet at konsollen vil appellere hos denne gruppen.

Norgeslansering i høst

Denne uken har Microsoft veltet litt om på sin Xbox One-strategi. For det første har de valgt å nappe det omdiskuterte Kinect-kameraet ut av boksen, og dermed selge konsollen til en lavere pris. Man kan dermed få konsollen både med og uten kameraet. I tillegg har Microsoft valgt å endre på Xbox Gold-abbonementet, slik at applikasjoner som Netflix og Twitch blir åpent for alle. Det meste av flerspillerfunksjoner ligger fremdeles bak betalingsmuren.

Kinect nappes ut av eksen. Vips! Billigere Xbox One.

Xbox One er for øvrig ikke til salgs offisielt her til lands ennå. Faktisk må konsollsultne nordmenn vente helt til september for å se hva Microsoft har kokt sammen denne gangen, med mindre man valser innom en eletrovarehandel som har valgt å importere konsollen fra andre marked.

Vi var blant de nysgjerrige som bare måtte se på den nye konsollen da flere av våre naboland fikk den i fjor høst. Testkandidat Espen Jansen omtalte den gang Xbox One som en uslepen diamant, og at med et par runder finsliping med oppdateringer kunne konsollen hevde seg bedre.

Vi har for øvrig sammenlignet de tre nåværende konsollene.
Dette er de viktigste forskjellene på Xbox One, PlayStation 4 og Wii U »

Siste fra forsiden