Folkefinansierings­kampanjen for Star Citizen har nådd nok en milepæl

Fans fra 171 land har til sammen gitt 200 millioner dollar til prosjektet.

Cloud Imperium Games

20. November 2012 markerte slutten på den offisielle folkefinanseringskampanjen for Star Citizen. Totalt hadde utvikler Cloud Imperium Games fått inn 6,2 millioner dollar – rundt 36,5 millioner kroner – men donasjonene stoppet ikke der.

Med løfter om et spill ulikt noe som har blitt laget før, fortsatte fans å spy inn penger. Nå, seks år senere, melder Cloud Imperium at innsamlingsbeløpet har nådd svimlende 200 millioner dollar. Det tilsvarer omtrent 1,69 milliarder kroner.

Star Citizen setter kurs mot nye milepæler.
Cloud Imperium Games

– Har hatt positiv innflytelse på spillbransjen

I et åpent brev til spillerne takker spillsjef Chris Roberts for den voldsomme støtten Star Citizen har i ryggen. Totalt har folk fra 171 land gitt penger til prosjektet, noe som har hjulpet både spillet og utvikleren selv å bli blant de største i verden.

Nøkkelen til prosjektets suksess mener Roberts stammer fra utviklerens åpenhet, samt viljen til å samarbeide med spillerbasen på så godt som alt.

– Det finnes ingen andre spill som deler så mye informasjon hver uke som det vi gjør, og intet annet spill jeg vet som er like fokusert på å høre på og jobbe med fansen for å skape det beste spillet som er mulig. Når jeg kikker meg om og ser andre spill – selv noen fra store utgivere – som hermer etter våre ideer, vet jeg at vi har hatt en positiv innflytelse på spillbransjen.

Hva selve spillet angår ble alfaoppdateringen 3.3 nylig lansert, med blant annet ytelsesforbedringer, nye skip og muligheten til å gjengi spilleres ansiktsuttrykk i sanntid.

Det neste punktet på kalenderen er oppdatering nummer 3.3.5, som introduserer mye nytt innhold knyttet til planeten Hurston og byen Lorville. Oppdateringen er tilgjengelig på spillets testservere nå, og kommer etter planen til hovedspillet i løpet av de neste par dagene.

Enda har hverken Star Citizen eller enspillerkampanjen Squadron 42 fått noen slippdato, men ifølge Roberts er prosjektet «nærmere slutten enn begynnelsen».

I oktober fikk vi se mer av hva som er på vei til Star Citizen.
Cloud Imperium viste også frem en stjernespekket trailer for Squadron 42 »

Siste fra forsiden