Football Manager 2017 inkluderer en Brexit-simulator

Er du riktig uheldig kan klubben din plutselig miste en haug med spillere.

SEGA

Årets innslag av Football Manager-serien slippes neste måned – 4. november – og som alltid loves vi realisme på høyt nivå. Denne gangen har utvikler Sports Interactive imidlertid tatt steget ett hakk videre, og Fotball Manager 2017 vil utforske konsekvensene av Storbritannias utmelding av EU.

I Football Manager 2017 kan det plutselig bli litt vanskeligere å holde på spillerne dine.
SEGA

I et intervju med The Telegraph forteller spillsjef Miles Jacobson at spillet vil inkludere en egen Brexit-simulator, som kan få stor betydning i spillet. Jacobson forteller at teamet hans vanligvis unngår å blande politikk inn i spillene sine, men denne situasjonen kunne de ikke ignorere.

Forskjellige scenarier

Etter mellom to og ti sesonger i spillet vil managere informeres om at Storbritannias utmarsj fra EU har begynt, og nøyaktig ett år senere blir konsekvensene avslørt.

Fordi ingen er riktig sikre på det endelige resultatet av Brexit-forhandlingene har Sports Interactive inkludert flere mulige scenarier, som varierer fra relativt enkle forhold til kraftige restriksjoner på utenlandske spillere i britiske klubber.

I stedet for å plukke opp talenter fra utlandet kan du bli nødt til å lete blant andre britiske klubber.
SEGA

I noen tilfeller kan spillere bli nødt til å skaffe seg arbeidstillatelse i Storbritannia, noe som kan gjøre det vanskeligere å få dem inn i landet. Dette er imidlertid av de lettere scenariene, og Jacobson forteller at britiske ligaer i verste fall kan innføre begrensninger på så lite som fire utenlandske spillere per klubb:

– Dersom vi allerede hadde hatt disse reglene på plass ville ikke spillere som N’Golo Kante og Dimitri Payet hatt muligheten til å skaffe seg arbeidstillatelser for å spille i Premier League. Det er to av de tre beste spillerne fra forrige sesong, forklarer Jacobson.

Konsekvensene av Brexit i Football Manager 2017 er mange, slik at spillere alltid vil få en litt annerledes opplevelse. Flesteparten av utfallene virker riktignok å være negative og til og med urettferdige, så livet som en virtuell manager kan bli svært vanskelig i år.

Liker du fotballspill har du litt å velge mellom.
Vi har anmeldt både FIFA 17 og Pro Evolution Soccer 2017 »

Siste fra forsiden