StarCraft II uten LAN-støtte

For å hindre piratkopiering

Blizzard gjør seg upopulær ved å droppe nettverkstøtte i strategispillet.

Blizzard jobber hardt for at StarCraft II skal bli det nye, store e-sportspillet. De driver stadig med justering av flerspillerdelen for å få en god balanse til lanseringen, men et annet sentralt element ved flerspillerdelen er nå droppet.

For noen dager siden nevnte nemlig Blizzards Rob Pardo at StarCraft II ikke støtter lokal flerspiller gjennom LAN. All flerspilling må dermed skje gjennom nettportalen Battle.net. Nå har Blizzard offisielt bekreftet overfor Gamespot at LAN-spilling ikke er inkludert:

– Dette var en vanskelig avgjørelse for oss, men vi syntes det var det rette å bevege seg bort fra LAN-spilling og få spillere over på vår oppgraderte Battle.net-tjeneste. Dette var det beste alternativet for å sikre en flerspilleropplevelse med høy kvalitet, og beskytte oss mot piratvirksomhet.

LAN-støtte er tydeligvis en viktig sak for StarCraft-fans, for som så mange andre upopulære avgjørelser i spillbransjen har det raskt ført til opprop og underskriftskampanjer. Eurogamer melder at en av disse hevder å ha samlet over 10 000 underskrifter på få dager.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden