Feature

Ukens nettutgivelser

For de som ikke er opptatt med Minecraft

Denne ukens spillsamling inkluderer noen virkelige perler.

Dette har ikke vært en veldig aktiv uke på nettet, men vi har likevel fått noen spennende utgivelser. Vi starter som vanlig med konsollen som er så tøff at den må ha to x-er i navnet sitt.

Monday Night Combat (Xbox 360).

Xbox 360

Ukens Xbox Live Arcade-utgivelse er Monday Night Combat, som har overrumplet mange med sitt spennende og nytenkende gameplay. Dette er nemlig en blanding av tredjepersons skytespill og "tower defense"-spill, hvor du må bygge forsvarsverker samtidig som du løper rundt og tar deg av fiender selv. Opp til fire personer kan samarbeide, og det er seks forskjellige klasser å velge mellom. Dessuten kan opp til 12 spillere kjempe mot hverandre på nettet.

Microsoft har som vanlig også lansert noen gamle spill til Game Room, som fungerer på PC og Xbox 360. Og nei, Khogn, utvalget inkluderer ikke Tron: Deadly Discs. I stedet får vi Dodge 'Em, Dolphin og Dragster for Atari 2600, og Hockey og Super Pro Decathlon for Intellevision.

Scott Pilgrim vs. The World: The Game (PS3).

PS3 og PSP

PS3-eiere kan laste ned Scott Pilgrim vs. The World: The Game denne uken. Dette spillet beskrives som en "rock'n'roll action kjærlighetshistorie for 8-bits generasjonen", og følger tegneseriehelten Scott Pilgrim som må overvinne alle ekskjærestene til sitt kjærlighetsobjekt, Ramona Flowers. Resultatet er et todimensjonalt, sideskrollende slåssespill hvor opp til fire spillere kan samarbeide om å vinne Ramonas hjerte.

Carnivores: Dinosaur Hunter (PS3, PSP og iPhone).

Så har vi to minis-spill, for PS3 og PSP. Først ut er en versjon av iPhone-spillet Carnivores: Dinosaur Hunter, hvor du slippes løs i gigantiske, åpne omgivelser fulle av dinosaurer. Målet er å jakte på dem, men i motsetning til dyrene de mer blodtørstige av oss har for vane å jakte på her til lands har flere av skrekkøglene menneske på menyen. Spillet har også en litt mer hektisk overlevelsesmodus, hvor det er du som er byttedyret.

Fu Fly (PS3, PSP og iPhone).

Vi holder oss i dyreriket, med minis-utgivelse nummer to. Fu Fly er, i likhet med Scott Pilgrim, et sideskrollende slåssespill. Her spiller du en topptrent flue som må banke seg gjennom horder av andre insektsfiender for å redde kjæresten din, Kate Moth. Alle figurene er laget ved hjelp av fotografier av døde insekter (samt noen araknider, om vi skal være helt korrekte). Spillet finnes også på iPhone.

I tillegg har Pixeljunk Racers 2nd Lap dukket opp for de som har PlayStation Plus. Dette bilspillet kommer vi tilbake til om to uker, når vanlige folk kan kjøpe det. Sjekk resten av oppdateringen hos Sony.

HoopWorld BasketBrawl (Wii).
Les også
Lekesoldater og romskip

Wii og DSi

WiiWare har fått to spill denne uken. Først ut er Family Card Games, en samling kortspill for hele familien (det hadde du aldri gjettet). Spillene er Daifugo, Speed og Memory. Spillet har støtte for onlinebasert flerspiller. Neste WiiWare-utgivelse er HoopWorld BasketBrawl, hvor du får spille en blanding av basketball og kung fu. Velg mellom 21 figurer og gi motstanderne bank, mens du prøver å få ballen i kurven.

Drift Street International (DSi).

Wii-eiere kan også stikke innom Virtual Console for å laste ned westernskytespillet Wild Guns, som opprinnelig kom til SNES.

På DSi begynner vi med Drift Street International, et bilspill der du får sladde deg gjennom bygater i England, USA og Japan. Vi loves et presist kontrollsystem og et balansert gameplay. Ukens andre (og siste) DSi-tittel er Disney Fireworks, hvor du må orkestrere fancy fyrverkerioppvisninger for å imponere de som har kommet for å se på.

Puzzle Quest 2 (PC og Xbox 360).

PC

Oppfølgeren til populære Puzzle Quest har endelig funnet veien til PC (fra Xbox Live Arcade). I Puzzle Quest 2 må du legge ut på et episk rollespilleventyr i Warlords-universet. Her må du utforske mørke huler og eldgamle ruiner fulle av monstre, og som i originalen avgjøres alle uenigheter gjennom et Bejeweled-aktig hjernetrimspill. Spillet inkluderer også flerspillermodus.

Burn Zombie, Burn (PC og PS3).

Et annet konsollspill som har dukket opp på PC er Burn Zombie, Burn (som opprinnelig kom på PS3 i fjor). Her må du kjempe deg gjennom seks nivåer inspirert av klassiske amerikanske grøsserfilmer. Handlingen sees fra fugleperspektiv, og følger Bruce som hadde gledet seg til å ha det hyggelig med kjæresten, men som i stedet ender opp med å måtte slakte obskøne mengder vandøde.

Golem Crusades (PC).

Husker du Druid-spillene på Commodore 64? Nå er trollmannen Hasrinaxx tilbake, i Golem Crusades (fra en av Druids originalskapere). Dette er et actionspill med strategiske elementer hvor du ser handlingen ovenfra, og må ta knekken på monstre og fiender ved hjelp av eksplosiv magi. For å hjelpe deg kan du skape din egen hær med golemer, som kan bygge basen din eller følge etter deg og slakter fiendene dine. Spillet er også å finne på Direct2Drive.

Not So Massive Action Game (PC).

Gratisutgivelser

Not So Massive Action Game er et hektisk, todimensjonalt skytespill for en eller to spillere. Her får du åtte forskjellige oppdrag, og kan benytte deg av flere ulike kjøretøyer.

Warlock Bentspine er et plattformspill i retrostil, hvor du spiller vokteren av Stinker City, som må jakte på en gjeng superkriminelle som kaller seg Jihad Gang.

Husk også at klassiske Wing Commander nå kan lastes ned gratis.

Til slutt har vi Solipskier, et flash-spill hvor målet er å hjelpe en utforkjører å komme gjennom portene, ved å tegne en bane for ham. Ikke prøv å forstå forklaringen min, test heller spillet selv.

Flere nettutgivelser finner du i forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden