Cities XL stenger MMO-del

For få spillere

Onlinedelen til bybyggerspillet Cities XL legges ned.

Cities XL er et bybyggerspill i SimCity-stil, men med en omfattende onlinekomponent som heter planetmodus. Her får spillerne bygge byer på store planeter, og handle varer og tjenester med hverandre. I tillegg får de gratis tilgang på nytt innhold.

Det blir snart stille i gatene.

Nå, kun tre måneder etter lansering, har utvikler Monte Cristo fortalt at de vil legge ned denne tjenesten. Det var for få spillere som ønsket å abonnere på tjenesten, og prisen for å holde tjenesten i gang ser ut til å være for høy for den franske utvikleren.

Fra og med 1. februar vil det ikke lenger være mulig å abonnere på planetmodusen, og den vil legges ned 8. mars.

Monte Cristo forteller at de er veldig lei for å måtte gå til dette skrittet, da de vet at spillet har mange tilhengere som ønsker å fortsette å spille planetmodus.

Fremtidsutsiktene er imidlertid ikke helt tragiske for tilhengerne av spillet. Monte Cristo vil lansere en ny utgave, som har fått det fantasifulle navnet Cities XL 2011. Her vil flere av funksjonene fra Cities XLs planetmodus implementeres.

Dette inkluderer muligheten til å bruke "blueprints" for å bygge store prosjekter, og systemet for kollektivtrafikk. Man vil også kunne handle med andre spillere, som i planetmodusen til Cities XL.

Du kan lese mer detaljert informasjon om det som skjer hos Monte Cristo.

Siste fra forsiden