Forbidden Siren 2 til sommeren

Sony har kunngjort at de planlegger å skremme vannet av PS2-eiere til sommeren, med etterfølgeren til det uhyggelige Forbidden Siren.

Forbidden Siren står som et av de mest vellykkede forsøkene på å lage et virkelig skremmende grøsserspill for PS2, og nå er det klart at også etterfølgeren får en europeisk lansering til sommeren.

Denne gangen foregår handlingen på Yamijima, ei øy som ligger utenfor kysten av Japan. Det hele begynner som en normal dag, hvor en gruppe forskjellige mennesker befinner seg på den tilsynelatende idylliske øya, hver med sine egne årsaker for å besøke stedet. Blant annet finner vi en journalist (som er der for å skrive en rapport om øyas mystiske fortid), en blind forfatter (og hunden hans), en rømling og en spåkone.

Utover ettermiddagen blåser det opp til tropisk storm, og sjøen får en blodig rødfarge. Journalisten fanges av bølgene og våkner senere opp på stranden, hvor han møter ei mystisk jente som blir jaget av en gruppe mennesker som etter hvert viser seg å være Shibito - levende døde. Sammen prøver de å flykte, men hvor langt de kommer gjenstår å se.

Shibito-zombiene i Forbidden Siren er ikke som andre zombier. Disse er raske og relativt smarte, og hvis du først får en av dem på nakken bør du stikke så raskt som mulig, for selv om du får lagt den i bakken våkner den raskt til "live" igjen. I Forbidden Siren 2 må du også kjempe mot de mystiske "mørkets mennesker", Yamibito.

For å overleve kampen mot disse uhyggelige krypene, må du bruke lys til din fordel. Både Yamibito og Shibito-zombier er sensitive i forhold til lys, men uheldigvis har de helt motsatt forhold til det. Yamibito-zombiene tåler ikke lys, og for å ta knekken på dem må du skru på lamper og slike ting. Shibito-zombiene tåler ikke mørke, og for å utslette dem må du blant annet knuse gatelykter og slikt.

Andre overlevelsesteknikker inkluderer det å skjule seg i mørket og kaste ting for å distrahere zombiene. Alternativt kan du finne en rekke forskjellige våpen, som du i det minste kan bruke for å forsinke dem litt, samt biler som du kan bruke til å kjøre over dem.

Ellers loves vi et avansert kart som viser hvor på øya du befinner deg, samt en rekke forskjellige vanskelighetsgrader, innebygde hint, en forbedret øvingsdel og en angrepsindikator som forteller deg når du er truet. Dette kommer godt med, for i tillegg til å være vanvittig skummel, var forgjengeren også sadistisk vanskelig.

Siste fra forsiden