Limbo-gjengen satser videre

Forble ikke i limbo.

Nå er danskene godt i gang med spill nummer to.

Man føler en viss ekstra kjærlighet for utviklere man holder nær, og de fleste norske spillere ønsker nok islandske CCP, norske Funcom og svenske EA DICE større suksess enn andre, fjernere selskaper.

Ekstra sjarmerende ble det da en bitteliten dansk uavhengig utvikler maktet å sette et støkk i milliardindustrien som omfatter TV-spill. Det gjorde Playdead Studios med sitt Limbo tidiligere i år. Vår anmelder mente du burde «skamme deg om du lot dette bli et av spillene du ikke prøvde», og det sier vel sitt.

Limbo har en veldig unik stil.

Spillnettstedet Joystiq tok en prat med Playdead tidligere i uken, og da kunne danskene avsløre at de har et helt nytt spillkonsept på vei.

– Jeg kan ikke si så mye, men hvis du likte Limbo så liker du definitivt dette spillet også. Du vil særlig like måten du spiller spillet på. Du kjenner at det er laget av samme gjeng, men alt er forandret, fortalte selskapets sjef Dino Patti.

Patti kunne samtidig gjøre det klart at Limbo vil være Xbox Live Arcade-eksklusivt for all fremtid, og at dette var en forutsetning for at de skulle oppnå målene sine. Ved å inngå en eksklusiv avtale med Microsoft kunne de minske risikoen for å gå med tap - et viktig krav etter å ha investert mye tid og penger i prosjektet.

– [Eksklusiviteten] gav mersmak, fordi vi fikk tilbake pengene våre. Men med det neste prosjektet vil vi ærlig talt nå ut til så mange som mulig. Spillet kan ende opp som eksklusivt til en konsoll av ulike grunner, men i utgangspunktet vil vi nå ut til alle vi kan.

Vi følger selvsagt Playdeads fremtid med falkeblikk, og kommer til å pirke mer i deres kommende prosjekt med første anledning.

Siste fra forsiden