Sniktitt

F1 2021

Formel 1 til folket

Med F1 2021 forsøker utvikler Codermasters å gi spilleren valgfriheten de trenger for å lykkes.

Her går det unna.
EA

Det er sommer, det er sol, og det er søren meg også snart tid for superfart og skarpe svinger i F1 2021. Det er fortsatt litt over en måned til endelig utgivelse, men vi har fått testet spillet hvor bilen er like viktig som sjåføren og teamet rundt.

The need for speed

Formel 1 er kanskje ikke like barskt som rallykjøringen i Dirt 5, like variert i bilutvalget som Gran Turismo, eller så åpent som Forza. Men Formel 1 bryr seg ikke. Formel 1 2021 er sin egen greie, og gønner på med de feteste Formel 1-bilene, på de kuleste Formel 1-banene, med de beste Formel 1-kjørerne du kan tenke deg. Med andre ord er det kanskje et nisje-spill vi har å gjøre med her, men om du først ér tilhenger av bilsportens mest sofistikerte kjøring, er det nok av spenning å ta av.

Er du og en venn der inne et sted, mon tro?
EA

At det går fort er en underdrivelse. Om du kjører på banene i Bahrain, Spania eller Australia får du alltid følelsen av fart, ettersom Formel 1-bilene er doninger skapt for å øke hastigheten så raskt det lar seg gjøre. Men selv om man kan føle seg udødelig til tider er det like viktig å huske på at banene ikke er rette. Her er det svinger og krumninger, og for å oppnå de beste resultatene må man for enhver pris unngå å kjøre utenfor veien.

Fokus på personlighet og innlevelse

Sportsspill har kommet en lang vei de siste ti årene. Flere sportsspill har de siste årene levert fortellingsmoduser hvor man følger en figur på vei til topps, og nå gjør F1 2021 det samme. I modusen Breaking Point skal du nemlig innta rollen som en av sportens up and coming-talenter, og på ferden skal du møte situasjoner knyttet til rivaler, familieliv og administrasjonen av teamet ditt, som utvikler Codemasters mener vil gjøre F1-opplevelsen desto dypere.

Banene er varierte og finner sted over hele verden.
EA

Samtidig får vi et gjensyn med karriere-modusen, som er separarert fra Breaking Point ettersom førstnevnte er mer fri og ikke knyttet til de samme fortellingsrestriksjonene. Likevel møter man på mange av de samme utfordringene, og man må blant annet møte pressen og jobbe sammen med teamet for å på best mulig måte forberede seg til neste race. Det som er ekstra kult er å høre at handlingene man utfører før og etter kampene kan til en viss grad påvirke hvordan du yter i neste race, som for eksempel hvordan du svarer pressen og aktivitetene du utfører med teamet ditt.

Samtidig har vi også fått et helt nytt ferdighetstre. Faktisk er «treet» byttet ut med et helt nytt brukergrensesnitt som er mer oversiktlig. Sånn skal du alltid vite hvordan det går med forskings- og utviklingsprogrammene dine. Det du har forsket frem påvirker naturlig også ditt neste race, og vet å utføre visse øvelser og andre utfordringer får du til og med mulighet til å kutte ned på tiden det tar å utvikle ny teknologi.

Morsomt med venner og omfattende egentilpasning

Sjekk de lysene.
v

F1 2021 gjør noen nye flerspillergrep. Nå skal du nemlig ikke bare få konkurrere med andre spillere over nettet, men du kan spille karrieremodusen sømløst sammen med en venn. Her kan dere konkurrere eller spille på lag, og sånn sett kan den ene spillerens ytelse påvirke den andres.

I tillegg forsøker F1 2021 å gjøre opplevelsen så god som mulig uansett hvor mye erfaring med tidligere F1-spill du skulle ha. Du kan velge mellom «casual», hvor blant annet fraværet av kollisjoner og en enklere vanskelighetsgrad skal gjøre opplevelsen mer tilgjengelig. I tillegg har man standard og erfaren-instillingene, hvor spillet beveger seg til å bli mye mer realistisk og simulator-aktig.

Den samme filosofien er benyttet til flerspilleren, hvor man kan bli med i forskjellige lobbyer avhengig av hvor god du mener du er. Alle utfordringer man møter på, blant annet mekaniske feil og andre tekniske problemer, er laget til å oppstå som direkte konsekvenser av dine egne handlinger, så lite er lagt opp til tilfeldighetene.

Konklusjon

Formel 1 er kanskje for de spesielt interesserte, men i F1 2021 er mye lagt opp til at også de uerfarne får ha det gøy med bilsporten. Oppdaterte kjøremekanismer, et fornyet fokus på innlevelse gjennom diverse moduser som fortellings- og karriereveiene, og nye muligheter for flerspiller med venner og ukjente kan åpne opp for en helt ny bilverden. I tillegg skal du få kjøre side om side med diverse legender fra Formel 1-verden, og begynne karrieren din fra faktiske resultater i bilsporten avhengig av hvilken uke i sesongen du vil begynne fra. Om alt funker i praksis gjenstår å se, men om du er glad i Formel 1 er det mye som tyder på at dette kan bli et stort skritt fremover.

F1 2021 slippes 16. juli til PlayStation 4 og 5, Xbox One og Series-konsollene, og Windows PC.

Siste fra forsiden