Første del av Drømmefall Kapitler slippes i oktober

Red Thread Games har satt dato på det etterlengtede eventyrspillet.

Snart våkner hun.
Red Thread Games

I en nysluppet video forteller gjengen i Red Thred Games at første del av Drømmefall Kapitler kommer 21. oktober. Videoen kan du se nederst i artikkelen.

Det første kapitlet i spillet kalles «Reborn» på engelsk, og er den første av fem planlagte «bøker». Spillet slippes til Windows, Linux og Mac nå i høst, mens en PlayStation 4-utgave ventes til neste år.

Kickstarter-suksess og episodisk spill

Drømmefall Kapitler veksler mellom to figurer: Kian Alvane og Zoe Castillo.

Drømmefall Kapitler ble først annonsert høsten 2012, da Red Thread Games søkte om midler til utvikling fra Norsk Filmfond. Det var på starten av 2013 at det virkelig tok av dog, da Red Thread Games først greide å håve inn over dobbelt så mye som de ba om på folkefinansieringstjenesten Kickstarter.

I sommer fortalte Red Thread Games at spilelt hadde blitt omgjort til et episodisk spill. Grunnen til omleggingen skal ha vært å unngå å måtte kutte innhold, og at spillet derfor ville bli bedre, større og ha flere interessante figurer. Noen lanseringsdato for de resterende fem kapitlene har ikk Red Thread Games sagt noe om ennå.

Drømmefall Kapitler har vært under arbeid siden 2012.

Sist vi fikk prøve spillet like før sommeren ble vi overrasket av hvor mye valg og utfall skal prege det kommende spillet.

Konseptet virker fremdeles svært ambisiøst for et nyoppstartet studio, med detaljrike områder og et fokus på en tung mytologi, samt valg og konsekvenser som det er vanskelig å vite om utvikleren greier å oppfylle. For fansen er Tørnquist og Scheves penn uansett svært tydelig i de mange lange dialogsekvensene, noe som antageligvis er svært viktig for å bergta de som har ventet på en fortsettelse i åtte år, skrev Gamer.no den gang.

Vi hadde en lang prat med Drømmefallsjef Ragnar Tørnquist i fjor.
Den gang vitnet praten om store ambisjoner og inspirasjoner »

Drømmefall Kaptilers lanseringsdatotrailer. (Video: Red Thread Games)

Siste fra forsiden