Midway ruller videre

Fortsatt i live

Midway får fortsette en stund til mens ryktene går om snuskete forretninger.

I forrige uke sendte den kriserammede spillutgiveren Midway inn en søknad om konkursbeskyttelse til konkursretten i USA, og en dommer har nå godtatt søknaden. Dette betyr at Midway er midlertidig trygg for sine mange kreditorer.

Ifølge Gamespot planlegger Midway-sjef Matt Booty å fortsette driften:

– Å få søknaden godkjent er et viktig skritt i en planlagt og ordnet omorganisering som lar Midway fortsette normal drift under denne prosessen. Vi er overbevist om at Midway kan bruke beskyttelsen til å se nærmere på vår kapitalstruktur og strategiske alternativer.

Flere av Midways kreditorer mener derimot at det foregår skittent spill på eiersiden i selskapet. Under behandlingsprosessen for konkurssøknaden i forrige uke la de inn en klage til retten der de satte spørsmålstegn ved Mark Thomas kjøp av eierandelen i selskapet i fjor.

Tidligere eier Sumner Redstone solgte selskapet til Thomas for 100 000 dollar, og eierskiftet aktiverte spesielle regler som lot Midways kreditorer kreve inn gjeld. Dette skal ha vært en viktig faktor i å tvinge Midway inn i sin nåværende situasjon. Thomas selv er en av kreditorene.

Kreditorene som sendte inn klagen mener Thomas er sikret et stort utbytte av selskapet når det må gjøre opp for seg, og med konkursbeskyttelsen får han utbetalt penger før de fleste andre kreditorene. De vil nå ha en nøye gjennomgang av transaksjonene under eierskiftet, og vil gjerne vite mer om Thomas og hva hans forhold er til Redstone. Hittil har det nemlig ikke lykkes dem å finne ut noe om hvem Mark Thomas er.

Diskutér artikkelen i forumet>

Siste fra forsiden