Handel i renessansen

Fra fant til fyrste

The Guild 2 får en frittstående tilleggspakke.

I Strategispillserien The Guild spiller du en ambisiøs middelalderborger som skal slå seg opp i samfunnet for å skaffe titler og gull. På veien mot toppen må du blant annet grunnlege et dynasti og kvitte deg med brysomme rivaler. Forrige gang vi testet serien vekket den ikke de helt store følelsene, men vår anmelder bemerket at konseptet var både interessant og vanedannende.

Ikke akkurat London eller Berlin.

Siden The Guild 2 ble sluppet i 2006 har det ikke kommet noe nytt spill i serien, men et par tilleggspakker har det blitt. Utgiver JoWood melder nå at en enda en tilleggspakke er på vei. Denne blir frittstående og du trenger dermed ingen av de tidligere The Guild 2-utgivelsene for å spille.

I The Guild 2: Renaissance synger middelalderen på siste verset, og fyrster og geistlige begynner endelig å miste litt av den veldige makten de har bygget opp. Renessansen åpner nye muligheter for vanlige folk med ambisjoner om å stige i de sosiale gradene, og du påtar deg rollen som en av disse.

Pakken skal by på ni nye karrièrer. Du kan blant annet søke rikdom og ære som leiesoldat, leve et fredeligere liv som fruktbonde eller bli underholder. Det blir også nye scenarioer lagt til Alpene og Nederland, og spillverdenen skal være fire ganger så stor som i det originale The Guild 2.

JoWood lover i tillegg en del finpuss av spillmekanismer og brukergrensesnitt. Den kunstige intelligensen skal ha fått en oppgradering og det blir tøffere å kvitte seg med rivaliserende dynastier. Videre er det ikke lengre nødvendig å være personlig tilstedte ved alle viktige anledninger, noe som skal spare deg fra å fly fram og tilbake for å rekke over alt mulig.

Noen dato er ikke satt for The Guild 2: Renaissance, men det skal slippes i løpet av sommeren.

Siste fra forsiden