Good Game-ligaen - Counter-Strike 2

Fra gamle ringrever til nye talenter – vårsesongen i Counter-Strike 2 kan by på overraskelser

Mandag skytes Good Game-ligaen i gang.

Regjerende seriemester 777 Esports vant sluttspillet i Good Game-ligaen i høst.

Mandag 5. februar er det klart for en ny sesong med Counter-Strike 2 i Good Game-ligaen. Ti lag stiller til start i førstedivisjon, og skal kjempe om de fire plassene til sluttspillet i vår. Totalt er det over 200 påmeldte lag i ligaen.

Som vanlig har det skjedd en del endringer på førstedivisjonslagene i løpet av de kalde vintermånedene – dermed har vi satt sammen en oversikt som skal gjøre det lettere å se hvem som spiller hvor, og hvordan styrkeforholdet mellom lagene er nå.

Vårens sesong blir også den første hele sesongen som spilles utelukkende i Counter-Strike 2, som ble lansert midtveis i forrige sesong.

Kommentator for Good Game-ligaen, Leon «Landor» Karlsen gleder seg.

– Ny sesong og jeg gleder meg som alltid til å komme i gang med kommenteringen! Våren blir en fin miks av nytt og spennende, og gammelt og «på-danka», som er et nytt ord jeg har funnet opp. Det er hvis man er gammel, men ikke helt avdanka enda, forteller Karlsen før han fortsetter.

Leon «Landor» Karlsen gleder seg.
Sindre Stien/Good Game

– Etter å ha sett lagoppstillingene er det for meg tre bolker med lag: Tre lag som burde ende på topp, tre lag som kjemper om den siste plassen i sluttspillet og fire som kjemper om å unngå nedrykk. Det kan selvfølgelig bli helt annerledes, men det viktigste for meg er å late som om jeg har peiling, spøker kommentatoren.

Les mer om Good Game-ligaen »

777 Esports

sj Erikas «MadeInRed» Musnikas
sj Thomas «Wenba» Ulmark
sj Ole Tomas «Affava» Wesche
sj Viktor «Viktha» Harjo
sj Magnus «Hagmeister» Hagen

Seriemesteren stiller med nytt lag til vårsesongen, men likevel er forventningene høye. 777 har i mange år nå levert i toppen av norsk e-sport, og det er mye skuddkraft i guttene som ikler seg sort og grønt også denne våren. Karlsen tror også det blir en toppplassering:

– Regjerende seriemester 777 stiller med ny satsing og nytt mannskap, kun «Viktha» er igjen fra høstens suksess. Yngre og mer ukjent er stikkordene, men burde fortsatt være å regne med i toppsjiktet, mener Karlsen.

«Landors» spådom: topp 3

Foxed Gaming

sj Daniel «Zykes» Jensen
sj Daniel «DBL» Brimsøe
sj Daniel «Artys4n» Vinichenko
sj Thomas «Kiyoshi» Stensrud Larsen
sj Frank «Fraank» Issal

Laget som ligger godt innafor Daniel-kvoten skal også kaste seg ut i 1. divisjon denne høsten, og det er nok naturlig å tro at gutta bruker kallenavnene sine mens de spiller for å unngå forvirring. God miks av erfaring og unge talenter, som kan skyte godt fra seg, ifølge Karlsen.

– Interessant lag fra revene, som lener seg mye på erfaringen til «Zykes». De yngre talentene han har med seg kan skyte fra seg, men skal bli spennende å se hvordan dette laget takler motgang. Føles ut som et lag som kan være kanonbra når det de har dagen, men som kan knekke litt når de ikke har det.

«Landors» spådom: Midtsjiktet (4.-7.)

Vanir

sj Jonathan «Zame» Nyhagen
sj Runar «runz» Grindvoll
sj Gustav «GuzZ» Sandberg Svendsen
sj Stian «Uniited» Rolstad
sj Jonas «mentals» Johannessen

Vanir er tilbake med litt rutine og litt nytt blod. Et usikkert kort i vårens sesong, som på en god dag kan skyte hardt fra seg. Det blir spennende å se hvordan det vil utvikle seg.

– Vanir vinner i alle fall konkurransen flest Z-er i kallenavn på spillerne sine, så får vi se om de vinner nok kamper til å berge plassen i vår også. Et greit lag, men jeg tror de vil slite mot mange av lagene i grunnspillet, dessverre. Sesongen for Vanir kan fort avgjøres med noen jevne kamper, finner de flyten kan de nok overraske mange også, tror Karlsen.

«Landors» spådom: Nedrykk (7.-10.)

Apeks Legends

sj Anders «Andz» Kjær
sj Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen
sj Martin «cENTRYZ» Brandal
sj Kristian «KORN» Hokland
sj Haakon «Radifaction» Tholo

Apeks henter gamle helter til laget sitt denne sesongen, og døper det om fra Rebels til Legends. Årsaken er enkelt og greit at Rebels-laget har for mange danske spillere, og kan dermed ikke spille i ligaen. Her er det en god miks av godt kjente navn. Mest oppsiktsvekkende er kanskje det at Anders «Andz» Kjær børster støv av tastaturet og musa, og stiller i et lag for første gang på mange sesonger.

Haakon «Radifaction» Tholo (bildet) og Anders «Andz» Kjær er to veteraner som spiller for Apeks Legends i ligaen denne sesongen.
Sindre Stien/Gamer.no

– Apeks går bort fra sin sedvanlige talentsatsing i ligaen, da Rebels har for mange danske spillere til å stille. Den mestvinnende klubben i ligaens historie går nå helt motsatt retning og børster støv av gamle spillere og henter en vanvittig overraskende lagoppstilling. På sitt beste for alle spillerne kunne dette vært et topp 30-lag i verden, men dessverre var mange av dem på sitt beste i eller før 2017, så det får holde med en topp fire i vår, tenker Karlsen.

«Landors» spådom: Topp 3

Static

sj Martin «Sulfur» Nguyen
sj Petter «Tuset» Tuset Rønning
sj John «YoHz» Solheim Haga
sj Anton «daws» Solvold
sj Christian «Pham» Pham

Fjorårets overraskelse berget plassen og stiller nok en gang til start i 1. divisjon. Nå får de den vanskelige oppgaven med å holde seg der. Det kan bli en tøff høst, men med erfaringen fra fjorårssesongen friskt i minne kan det være nok til at de holder på plassen.

– Static overrasket mange i høst, og jeg er usikker på om de kan overraske like mye nå. Artig med nye navn som etablerer seg og beholder plassen i førstedivisjon. Static får nå oppfølger-sesongen til å bevise at de var mer enn et «one season wonder». Fort et lag som kan gå jevnt med mange, men må ha dagen når det virkelig gjelder om de skal bli en ny snakkis i vår, sier kommentatoren.

«Landors» spådom: Midtsjiktet (4. - 7.)

Metizport X

sj Emil «ZapR» Marcussen
sj Adel «fLickza» Holm
Siste tre mangler

Metizport har i skrivende stund kun to spillere på blokka, og det er dermed vanskelig å si hvor de kommer til å ende opp denne våren. Ifølge Morten «zEVES» Vollan holder laget på å skaffe de siste spillerne til startskuddet går, uten at alt er klart. Foreløpig estimerer derfor Karlsen at det blir nedrykk på den tradisjonsrike klubben.

– Vanskelig å si hvordan det går uten fullverdig lagoppstilling, skuffende om de ikke har klart å skrape sammen en femmer før deadline. Per nå står de med to spillere på notatene jeg har fått og det blir tøft når resten av ligaen stiller med fem, sier en litt overrasket Karlsen.

«Landors» spådom: Nedrykk (7. - 10.)

Bitfix Gaming

sj Patrik «Brave» Karlsen
sj Martin «Neon=DDD» Magnes
sj Oliver «mero» Olsen
sj Martin «hyp3» Lyngås
sj Kristian «akEz» Kornbakk

Bitfix har etterhvert blitt et godt kjent navn innenfor norsk e-sport, og de er med i det gjeve selskapet også denne våren. Med spennende navn på blokka, samt veteranen Kristian «akEz» Kornbakk, blir det morsomt å se om de klarer å skyte hardt fra seg. Målsettingen vil nok garantert være å komme seg til sluttspillet.

Kristian «akEz» Kornbakk spiller for Bitfix denne sesongen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

– En av mine favorittklubber i gaming-Norge er blitt en kjent traver i det gjeveste selskap, uten å hverken rikke seg oppover eller nedover. På godt og vondt tror jeg dessverre det blir noe av det samme i vår, men om noen av spillerne kan få litt gnisten tilbake for Counter-Strike, en gnist som har vært noe borte etter at oppfølgeren ble lansert. Såvidt jeg vet, blir de farlige, sier Karlsen.

«Landors» spådom: Midtsjiktet (4. - 7.)

Wizard

sj Snorre «Fletch» Granerud
sj Jon Erik «ztk» Øygarden
sj Bjørnar «bfr» Fauske Røn
se Alex «PALM1» Palm
se Adam «Flaw» Gustafsson

Wizard stiller med en god gammeldags miks. Her er det mye krutt, og på en god dag kan de kjempe med de aller fleste i ligaen. Spørsmålet er hvor mye trening det blir underveis. Karlsen er også usikker:

– Wizard sitt lag irriterer meg litt – når jeg ikke spiller på en stund, så er jeg forferdelig når tar en kamp etter et avbrekk. Men Wizard sine spillere er fortsatt knallgode. Uten trening, uten mange kamper utenom ligaen, uten sulten for å bevise hvor gode man kan være, så slår de fortsatt de fleste lagene i ligaen denne sesongen.

«Landors» spådom: Topp 3

Nordix Esport

sj Julian «Redly Red» Rokne
sj Loke «Artstyle» Ekaas
sj Vegard «Norways» Edvardsen
sj Markus «Markow» Otterstad
sj Oliver «Smistadjr» Smistad
sj Emil «Kvakk» Eilertsen (reserve)

Nyopprykkede Nordix skal vise muskler mot de beste denne våren. Med både kjente og ukjente navn blir det spennende å se hvor godt de kan skyte fra seg mot Norgeseliten.

– Nytt lag som virker å være veldig seriøse og satsende, noe som er kjempeflott. En miks av nye og ukjente, et par navn vi kjenner fra tidligere sesonger. Jeg sier som jeg ofte gjør med lag som dette; jeg er veldig klar for å bli positivt overrasket, men frykter at det kan bli et kort opphold i den øverste divisjonen, mener Karlsen.

«Landors» spådom: Nedrykk (7. - 10.)

Infurity

sj Emil «Sirius» Standal
sj Alexander «Arob» Robertsen
sj Elias «Twinkey» Kjellander-Dehman
sj Nelvin «Musashi» Sadiki
sj Olav «kk» Storholm

Infurity har etter hvert gjort det greit i 1. divisjon, og starter nå sin tredje sesong på rad i toppdivisjonen. Karlsen håper at han blir overrasket av en ny spiller i vår.

– Kan nesten kopiere det jeg sa om Nordix, men unntaket er at Infurity har vært i gamet lenge. Det samme kan vi ikke si om spillerne de har på laget denne våren, men det kan være spennende og positivt for klubben. Optimisten i meg er klar for å bli sjokkert av et ukjent Infurity-talent, realisten i meg tør å melde de langt nede på tabellen, forteller Karlsen.

«Landors» spådom: Nedrykk (7. - 10.)

Siste fra forsiden