Feature

Ukens nettutgivelser (uke 11)

Fra Perfect Dark til Patchwork Heroes

Joanna Dark leder ukens digitale angrep på fritiden vår.

Det er synd og skam at døgnet kun har 24 timer. Hver uke renner det inn horder av spennende spill, uten at vi har sjanse til å prøve dem alle. Her er ukens lass med nye nettutgivelser.

Xbox 360

Perfect Dark (Xbox 360).

Dette er nok en uke hvor Xbox 360-eiere kun har fått ett spill å leke med, men hvor dette ene spillet til gjengjeld er svært etterlengtet. Perfect Dark er et førstepersons skytespill som opprinnelig ble lansert for Nintendo 64 i 2000, og regnes som en klassiker. Utviklerne har oppgradert Rares populære originalspill med HD-oppløsning og glattere flyt. Flerspiller for tolv personer over nettet får vi også, og som i originalen kan fire stykker kjempe mot hverandre på samme maskin. I Perfect Dark har jorden ufrivillig blitt involvert i en intergalaktisk krig, og som spesialagent Joanna Dark må du redde planeten fra ødeleggelse.

Wakeboarding HD (PS3).

PSN

Til tross for snøsmelting og varmere temperaturer er det fortsatt lite som minner om sommeren her til lands. Men med Wakeboarding HD kan PS3-eiere drømme seg bort til varmere farvann. I dette fargerike arkadespillet slepes du på surfebrett etter en båt, som tydeligvis har en rimelig gal fører. Han eller hun tar deg nemlig gjennom farlige omgivelser fulle av hindringer som må unngås. Samtidig kan du utføre massevis av stunts for å få poeng.

NormalTanks (PS3, PSP og PC).

Vi har også fått et "minis"-spill (for både PSP og PS3) denne uken, nemlig NormalTanks. Dette er et actionfylt skytespill der du får kontroll over en stridsvogn og ser handlingen ovenfra. Spillet har 30 typer fiender fordelt på åtte store verdener. Opprinnelig kom det ut for PC, dessverre uten at vi la merke til det. Heldigvis kan vi gjøre bot for det nå; ta en titt på det offisielle nettstedet for den lekre PC-utgaven.

Patchwork Heroes (PSP).

På PSP har vi fått det spennende Patchwork Heroes, der du må bekjempe gigantiske luftskip av tøy. I stedet for å skyte dem ned må du klippe dem i stykker. Hvert oppdrag starter ved at du lander på et av skipene, og så må du bevege deg rundt på det mens du klipper bort de delene som holder det i lufta. Mens du klipper må du unngå prosjektiler fra ulike forsvarsystem, samt redde fanger som er innesperret rundt omkring på skipet. Arbeidet ditt trues også av mekanismer som forsøker å gjenoppbygge de delene du har kuttet av.

Ellers har det som vanlig kommet mye ekstrainnhold, samt noen PSP-spill som også er eller har vært tilgjengelig i butikk. Sjekk hele PSN-oppdateringen hos Sony.

Muscle March (Wii).

Wii og DSi

Les også
Anmeldelse:

Ukens WiiWare-spill er japansk. Spillet heter Muscle March, og gir deg rollen som en kroppsbygger (mannlig, kvinnelig eller isbjørnlig) som opplever at noen tyver stikker av med det livsnødvendige proteinpulveret. Nå forsøker de å stikke av, ved å knuse seg gjennom veggene. Som i diverse merkelige japanske TV-show må du bevege deg slik at du passer inn i de etter hvert svært så merkelige hullene de lager i veggene.

Castlevania: Rondo of Blood (Wii).

Wii-eiere kan også spillet et par nye Virtual Console-spill. Først ut er Castlevania: Rondo of Blood, hvor Richter Belmont må svinge pisken i kamp mot Draculas vandøde kryp. Spillet kom opprinnelig ut for Turbo-CD. Så har vi Milon's Secret Castle, som har rukket å frustrere vettet av amerikanerne i nesten tre år nå (snakk om å være treige med europalanseringene, Nintendo!).

Car Jack Streets (DSi).

På DSi har vi fått hele fem utgivelser denne uken (selv om en av dem, Flashlight, ikke gjør annet enn å la deg bruke skjermene som lommelykt). Den mest interessante utgivelsen er kanskje Car Jack Streets, som "låner" ideen til det opprinnelige Grand Theft Auto, og lar deg leke kriminell i åpne bymiljøer sett ovenfra. Målet er å slette en enorm spillegjeld, koste hva det koste vil (for byens øvrige innbyggere).

Så har vi Photo Dojo, et slåssespill med en artig vri. Du starter ved å ta bilde av deg selv i ulike "slåsseposisjoner", og så bruker spillet disse bildene til å gjøre deg til en slåsskjempe i spillet. Neste spill er Libera Wing, et spill i "tower defense"-sjangeren. Her må du forsvare deg mot invaderende fælinger, ved å bygge forsvarsverker og kanonstillinger. Sist ut er Flips: The Enchanted Woods, nok en interaktiv billedbok fra butikkspillet Flips.

Shatter (PS3 og PC).

PC

Shatter (på Steam) er et spill som har røttene sine i Ataris arkadeklassiker Breakout. Men som Arkanoid, Mega Ball-serien, Break Quest og mange andre herlige spill i sjangeren, tar det konseptet videre på sine egne måter. Her får nemlig den vante brikkeknusingen følge med store sjefskamper, et spennende, fysikkbasert kontrollsystem (hvor du både kan tiltrekke deg og støte fra deg objekter), spesialangrep og unike bonuser. Dessuten får vi et av tidenes kuleste lydspor. Spillet finnes også på PS3.

Sol Survivor (PC).

"Tower defense"-sjangeren er nesten litt utbrukt på PC, men Sol Survivor forsøker seg på en spennende vri. Utviklerne har nemlig valgt å fokusere på flerspiller, og du kan spille i både samarbeidsmodus og konkurransemodus. Spillet har selvsagt også muligheter for solospilling, om du ikke har noen å spille med. Ellers loves vi hele 26 forskjellige typer forsvarstårn, ti forskjellige typer offiserer som du kan bruke på slagmarken samt muligheten til å kalle inn artilleristøtte fra verdensrommet. Flott 3D-grafikk loves også.

Leave Home (PC).

Abstrakte, fargerike skytespill med geometriske former og figurer tar vi alltid i mot med åpne armer, og Leave Home ser ut til å tilby akkurat det de actionfrelste av oss trenger. Her er målet å få så mange poeng som mulig innenfor et begrenset tidsrom, og avhengig av hvor godt du gjør det vil vanskelighetsgraden (og potensialet for poeng) endre seg dynamisk.

Us and Them (PC).

Som for å understreke bredden i PC-markedet, er neste spill på listen Us and Them: Cold War, et politisk strategispill hvor du må bruke spioner, leiemordere og eksperter til å vinne verden over på din side. Ved å bruke ressursene dine smart og plassere agentene dine på optimale steder i forskjellige land kan du stelle i stand kidnappinger, sabotasjer, revolusjoner og så videre.

Mahjongg Dimensions (PC).

Så til noe litt mer fredelig, nemlig en ny vri på et godt, gammeldags hjernetrimspill. Mahjongg Dimensions Deluxe tar klassiske Mahjongg inn i tre dimensjoner. Som før er poenget å fjerne like par, men hjernen må arbeide litt hardere når det plutselig er mer enn én dimensjon å holde orden på.

Engineering: The Mystery of the Ancient Clock (PC).

Så har vi som vanlig noen små og fargerike spill for hele familien. Engineering: The Mystery of the Ancient Clock er et hjernetrimspill der målet er å kombinere fargede tannhjul, men hvor du flytter hele rader i stedet for selve tannhjulene. Paradise Beach er et strategispill der du må lage ditt eget ferieparadis, mens Drugstore Mania lar deg drive et apotek.

Caster (PC).

Det er også verd å nevne at det har kommet ut en ny episode av Caster. Hvis du har kjøpt den forrige episoden, får du den gratis. For nye spillere, er Caster en serie tredimensjonale actioneventyr med massevis av magi.

For mange flere PC-utgivelser av denne typen kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Ellers har det vært en god uke for nostalgi. DotEmu har lansert The Silmarils Collection, en samling 16 spill fra den franske utvikleren Silmarils. Her får vi alt fra rollespillene i Ishar-serien til overlevelsesspillet Robinson's Requiem, og pakken bør inneholde noe for en hver smak (selv om nok ikke alle spillene har tålt tidens tann). På Good Old Games har vi også fått et par nyheter, nemlig Another World: 15th Anniversary Edition (en HD-utgave av det klassiske og fullstendig unike actioneventyret Another World) og strategispillet Empire Earth II.

Digital: A Love Story (PC).

Gratisutgivelser

Forrige uke etterlyste forumbruker ShampooMacTavish flere tekstspill, så kanskje Digital: A Love Story kan være av interesse. Dette spennende lille spillet minner litt om Introversions Uplink, og foregår i 1988. Ved hjelp av en Amiga-aktig datamaskin må du utforske og hacke BBSer og komme i kontakt med virtuelle personer. Her får du unike nøtter og en spennende historie - og for en gammel Workbench-bruker som meg selv, er nostalgien til å ta og føle på.

Tikei no Kami (PC).

Husker du Lemmings? Japanske Peposoft har nå lansert Tikei no Kami, et hjernetrimspill i samme stil. Her må du redde små, søte vesener som sitter fast i livsfarlige 2D-miljøer. Indiegames har instruksjoner om hvordan du skal laste ned og spille, hvis du sliter med japansk.

Så, litt flash-moro. That Gravity Game er en spennende blanding av action og hjernetrim, der manipulering av tyngdekraften spiller en viktig rolle. Grafikken er kanskje enkel, men her får du solid underholdning og intelligente nøtter.

BiBimBap Arcade (PC).

Mer moro finner du i Sushi Cat, et Peggle-aktig spill der du må hjelpe en overvektig katt å spise sushi. Så har vi Picture Cubes, et artig lite puslespill hvor du får leke deg med pusleklosser av den typen vi lekte med før Xstation og Playbox og alt det der kom og ødela barndommen til folk. Er du litt destruktiv, kan du prøve Rubble Trubble, et hjernetrimspill hvor målet er å sprenge bygninger.

Til slutt, ta en titt på Indiegames' liste over fem spill fra Gamma IV-konkurransen som de likte godt (artikkelen har lenker til resten). Fish Face ser spesielt artig ut, og BiBimBap Arcade har i alle fall orden på presentasjonen.

Det var det for denne uken. Forhåpentligvis fant du noe å kose deg med her (det gjorde i alle fall jeg), men hvis ikke kan du alltids sjekke forrige ukes artikkel for å se om det er noe spennende der.

Siste fra forsiden