Dungeon & Dragons Online blir gratis?

Fritt fram i Eberron

Nettspillet skifter forretningsmodell, men foreløpig ikke i Europa.

For et par år siden lanserte Atari og Turbine Dungeons & Dragons Online, et massivt nettspill til PC basert på det verdenskjente pen-og-papir-rollespillet. Hittil har spillet tjent penger gjennom abonnementer, men nå åpnes en ny utgave av DDO i Statene med en ny forretningsmodell.

Dungeons & Dragons Online: Eberron Unlimited er den neste, store oppgraderingen til DDO, og den største nyheten er at spillet blir gratis. Det blir noen begrensinger på hvor mye av innholdet du får adgang til, men du kan spille helt fra første nivå til det høyeste uten tidsbegrensning.

Ifølge Turbine blir det rikelig med ting å foreta seg på de lavere nivåene, men når du stiger i gradene blir det stadig mindre gratis moro. Hvis du vil ha mer må du besøke spillets nye DDO-butikk. Her kan du kjøpe alt fra gjenstander og leiesoldater til nye eventyr og klasser.

For å kjøpe trenger du Turbine-poeng, og selv om du får litt av disse ved å spille gjennom DDO må du selvsagt fram med lommeboka når det ikke her flere poeng å hente i spillet. Alternativt kan du sette deg opp på en ny abonnementsordning og få tilgang på alt nytt innhold når det slippes, samt få ekstra Turbine-poeng å rutte med. De som allerede abonnerer på spillet blir automatisk overført til den nye ordningen.

Dungeons & Dragons Online: Eberron Unlimited skal slippes senere i sommer, men dessvere kan det ta en stund før en eventuell Europa-lansering. Codemasters har rettighetene i vår verdensdel, og vil foreløpig ikke si noe om et eventuelt skifte. Det er likevel ikke utelukket at Eberron Unlimited kommer til Europa etterhvert.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden