FTL blir improteater

Er du i Oslo denne våren? Da kan du få med deg verdens første forsøk på gamingteater.

Det Andre Teateret

FTL: Faster Than Light tok spillverdenen med storm da det ble sluppet i 2012. Det vesle strategispillet lot spilleren styre mannskapet på et romskip i et prosedyrisk generert univers, og ble hyllet av både spillere og kritikere etter en svært vellykket Kickstarter-kampanje.

Men til tross for den store suksessen til FTL, er det vel få som hadde sett for seg at det noen gang skulle bli tatt til scenen. Det er imidlertid akkurat dette som vil skje når forestillingen FTL - Spill til du dør settes opp på Det Andre Teatret i Oslo denne våren.

– En ny sjanger innen teater

FTL - Spill til du dør vil være en unik kombinasjon av dataspill og teater.
Det Andre Teateret

Et av de mest særegne trekkene ved FTL er de nære båndene spilleren ofte utvikler til de små figurene på romskipet sitt. Og det var nettopp dette som fikk prosjektleder Jo Adrian Haavind til å tenke at dette var noe som passet til scenen.

– Ideen til dette kom av at jeg ville kombinere to av mine stor lidenskaper i livet, teater og gaming. En kveld jeg satte meg ned med FTL slo det meg at det hadde vært moro å spille ut situasjonene som de pikselerte figurene ble utsatt for. Hvordan hadde det vært å leve inne i et dataspill?

Det Andre Teateret hevder selv at dette blir verdens første forsøk på såkalt gamingteater. Haavind understreker at dette er en unik opplevelse.

– Det er jo et drømmescenario for en skuespiller som alltid har ønsket å spille i eksempelvis Star Wars, Alien eller en av de andre sci-fi-klassikerne. Dette er en helt ny sjanger innenfor teater, en forestilling som låner dataspillets største egenart - nemlig at progresjonen stopper dersom man ikke mestrer spillet.

Forestillingen er basert på det populære spillet FTL: Faster Than Light.
Subset Games

Publikum bestemmer

Forestillingen kommer nemlig ikke til å bli en tradisjonell teateropplevelse. Det Andre Teateret spesialiserer seg i improteater, hvor manus kun er en veiledende ramme for skuespillerne. Som regel betyr dette at publikum får en anledning til å påvirke scenene. Det samme vil gjelde i dette tilfellet.

– I forestillingen vil publikum følge et romskip på en desperat flukt gjennom galaksen, hvor enhver avgjørelse skuespillerne tar på scenen faktisk betyr liv og død for sine karakterer. Dette blir et spennende romeventyr for alle som er fans av science fiction og dataspill.

FTL - Spill til du dør har premiere 24. mars på Det Andre Teatret, og skal etter planen settes opp fire ganger i løpet av våren.

Siste fra forsiden