Pokémon GO - Team Rocket

Full forvirring etter at populær Pokémon GO-funksjon forsvant

Oppdatert: Team Rocket er tilbake!

Niantic
– For å fordømme sannhet og kjærlighet. For å nå inn i den store evighet.
Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Oppdatering 26. juli: Etter å ha gjort et besynderlig forsvinningsnummer tidligere i uka, er Team Rocket tilbake i Pokémon GO. Spillere kan nå finne medlemmer av gjengen ved spesielt merkede Poké-stopp, og utfordre dem til kamp.

Kampene fungerer på samme måte som vanlige trenerkamper, med tre monstre hver. Om du vinner vil Team Rocket-skurken legge igjen en såkalt Shadow Pokémon, som du kan fange. I utgangspunktet er disse skyggebeistene svakere enn sine normale motparter, men ved å fikse dem opp kan de ble langt sterkere.

Inkludert i opplegget er en ny serie med oppdrag, hvor man blant annet må beseire Team Rocket-medlemmer og fange Shadow Pokémon. Hvorvidt Team Rocket har kommet for å bli, eller om de blåser avsted igjen etter hvert gjenstår å se.

Opprinnelig sak følger.

Pokémon GO-fans fikk denne uken noe nytt å bryne seg på, med introduseringen av Team Rocket til spillets verdenen. Muligheten til å kjempe mot den onde Pokémon-banden – samt å fange spesielle Shadow-monstre – ble raskt populær, men så forsvant plutselig hele greia.

En del av planen?

Sent på tirsdag begynte meldingene å strømme inn om at Team Rocket tilsynelatende hadde stukket av. De spesielt merkede Poké-stoppene, som markerte midlertidige tilholdssted for banden, sluttet å dukke opp uten noen god forklaring.

Hvor ble det av Team Rocket?
Niantic

Timene gikk, men til slutt kom utvikler Niantic med en ganske så vag uttalelse om situasjonen.

– Professor Willow har lagt merke til at de markerte Poké-stoppene og Pokémon innhyllet i en skyggeaura har ... plutselig stoppet? Hmm ... Dette fenomenet blir stadig mer urovekkende jo mer vi etterforsker det, sa utvikleren på Twitter.

Hvorvidt det hele er en del av Niantics plan er vanskelig å vite, men fansen har så langt ikke latt seg imponere. Frustrerte spillere beskylder utvikleren for å ha ødelagt funksjonen på en eller annen måte og deretter prøve å dekke over sannheten. Andre tror at Niantic lokket spillere tilbake med løfter om en etterlengtet funksjon, mens planen egentlig bare var å gjennomføre en test av opplegget.

Hva som egentlig er svaret får vi kanskje aldri vite. Utvikleren har imidlertid fått bekreftet at Team Rocket-funksjonen er en vinner, og så lenge den kommer på beina igjen er det kanskje ikke så viktig å vite akkurat hva som skjedde. Enn så lenge er det bare å smøre seg med tålmodighet.

Pokémon GO-konkurrent Minecraft Earth begynner betatesting nå i sommer.
Microsoft viste nylig frem hva vi kan forvente av spillet »

Les også
Pokémon GO gjør det lettere å spille uten å være ute blant folk

Siste fra forsiden