Funcom er bøtelagt 1,5 millioner kroner for markedsmanipulasjon

Publiserte bevisst feilaktige opplysninger tilknyttet lanseringen av The Secret World.

The Secret World.
Funcom

Funcom har godkjent en bot på 1,5 millioner kroner for markedsmanipulasjon, melder selskapet selv i en børsmelding. Boten er et resultat av en lengre etterforskning ledet av Økokrim, som i fjor raidet Funcoms kontorer og siktet selskapet for å publisere flere børsmeldinger som inneholdt uriktige og ufullstendige opplysninger.

Som Funcom skriver i børsmeldingen er boten knyttet til lanseringen av MMO-spillet The Secret Wold og informasjon gitt til markedet i perioden oktober 2011 til august 2012.

The Secret World ble ingen kommersiell suksess for Funcom.
Funcom

Videre melder selskapet at de har samarbeidet med etterforskningen og nå som den er fullført ser de seg ferdig med saken. I et intervju med E24 bekrefter statsadvokat Hans Christian Koss i Økokrim at Funcom har vært samarbeidsvillige og at de nå har endret sine rutiner for å sørge for at noe slikt ikke skjer igjen.

– Svært alvorlig

Ifølge Koss var denne saken svært alvorlig fordi feilinformasjonen Funcom publiserte hadde stor betydning for aksjeprisen:

– Alvorlighetsgraden i denne saken styrkes av at manipulasjonen er begått av det børsnoterte selskapet selv, at forholdet var egnet til å feilprise aksjen i betydelig grad og at det pågikk over lang tid, sier Koss.

Til tross for dette skal Funcom ha fått en redusert straff på grunn av selskapets anstrengte økonomiske situasjon og fordi de samarbeidet med etterforskningen. Koss forteller nemlig at bøtenivået for denne typen kriminalitet i utgangspunktet ligger langt høyere enn 1,5 millioner kroner.

Funcom lager sitt første soloeventyr siden Drømmefall.
Skrekkspillet The Park lanseres i slutten av oktober »

Siste fra forsiden