Funcom lager sitt første soloeventyr siden Drømmefall

Skrekkspillet The Park kommer allerede i oktober.

Funcom

I en pressemelding sendt ut onsdag forteller Funcom at de skal slippe et nytt skrekkspill kalt The Park. Dette blir første gang den norske spillutvikleren prøver seg på et enspillereventyr siden Drømmefall: Den Lengste Reisen, etter nesten ti år med fokus på nettrollespill som The Secret World, LEGO Minifigures Online og Age of Conan.

The Park. (Bilde: Funcom)

I The Park skal vi hjelpe en mor med å finne hennes forsvunne sønn Callum i en fornøyelsespark, etter mørkets frembrudd. Om dagen er fornøyelsesparken et sted der barn kan boltre seg i ballonger, sukkerspinn og karuseller, men alt blir annerledes etter stengetid.

– Når natten kommer får du oppleve en kort, men intens skrekkhistorie satt i en fornøyelsespark der en mørk og dyster hemmelighet bare venter på å bli avduket, står det i pressemeldingen.

Spillet skal slippes allerede i oktober. I mellomtiden kan vi få et litt sterkere inntrykk av hva vi har i vente av traileren nederst i artikkelen.

Resultatet av et eksperiment

The Park er resultatet av et eksperiment innad i Funcom, der en liten gruppe med utviklere har jobbet med å videreutvikle konsepter basert på nettrollespilluniversene de har blitt så kjente med.

The Park. (Bilde: Funcom)

– Noe spesielt begynte å ta form, og The Park ble til syvende og sist noe som vi gleder oss til å dele med resten av verden, sier Funcom-sjef Rui Casais i pressemeldingen.

The Park bruker et område fra The Secret World som fundament, så om bildene fra spillet virker kjent er ikke det så rart. Dette er en form for utvikling som Funcom ønsker å bygge videre på i tiden som kommer, der de bruker sine allerede etablerte merkevarer som The Secret World til mindre og mer eksperimentelle spill.

Funcom har vært i en litt vanskelig situasjon denne sommeren. Som vi skrev tidligere i august ser utvikleren nå etter å få inn flere investormidler, eller en mulig overtagelse av selskapet. Den norske utvikleren tror ikke at inntektene det kommende året vil kunne dekke inn gjelden som må betales innen neste år.

Vi prøvde for øvrig Funcoms nyeste.
Vår anmelder var positiv til LEGO Minifigures Online »

The Park-trailer. (Video: Funcom)

Siste fra forsiden