Futuristisk sportsspill får betautgivelse.

Frozen Endzone byr på taktisk fremtidssport med roboter.

Robotsport.
Mode 7 Games

Frozen Endzone er et taktikkspill som omhandler en futuristisk robotsport inspirert av amerikansk fotball. To lag, hvert med fem spillere, møtes på en tilfeldig generet bane. Målet er å få ballen inn i motstanderens «endzone».

Turbasert taktikk

Utviklerne av Frozen Endzone har tidligere stått for et kritikerrost taktikkspill som heter Frozen Synapse, og selv om kuler og krutt er byttet ut med en ball benytter det nye spillet seg av mange av de samme konseptene.

Fersk video viser hvordan spillet fungerer.

Spillet er turbasert, og du kan gi detaljerte ordre til spillerne dine foran hver tur. Når du er ferdig med å gi ordre får du se hvordan de utføres i praksis, og hva motstanderen foretar seg.

Utviklerne har nå annonsert at Frozen Endzone vil få en betalansering torsdag 5. desember. Hvis du velger å kjøpe spillet da får du tilgang på betaversjonen, samt alle oppdateringer og den ferdige utgaven når den kommer i salg. De har også fått i stand et samarbeid med skaperne av Speedball 2 HD, som lanseres samme dag – kjøper du Frozen Endzone får du rabatt på Speedball 2 HD.

Den ferdige versjonen skal etter planen lanseres i 2014, og spillet kommer til Windows, Mac OS X og Linux. Som med Frozen Synapse får kjøperne tilgang på to nøkler når de kjøper spillet, slik at de kan gi den ene til en venn og dermed har noen å spille mot.

Dette betyr ikke at spillet kun har flerspiller. Du får også mulighet til å spille i kampanjemodus, og her blir det mulig å oppgradere spillerne dine underveis i kampanjen. Utgiverne vil imidlertid at du skal tenke nøye over disse oppgraderingene, så det vil være få av dem for hver spiller, og effektene vil være store.

Vi snakket med den vesle utvikleren bak spillet i 2012, og da var de kritiske til måten strategispill har utviklet seg i de siste årene. Frozen Synapse tok vi forøvrig en titt på i en samleartikkel som også omhandler indie-spillene Jamestown, Solar 2 og Cthulhu Saves the World.

Siste fra forsiden