Saftige detaljer om Trine 2

Fysikkmoro

Utviklerne letter på sløret, og forteller om et spill som er penere og dypere enn forgjengeren.

Det er mange måter å tolke plattformspill på, og fjorårets fysikkeventyr Trine gikk definitivt sin egen vei. Det maktet også å overbevise vår eventyrmann Joachim, som kalte spillet smart, sexy og supersjarmerende i sin anmeldelse.

Derfor bredte det seg spenning da en oppfølger ble annonsert i fjor, men det har dessverre vært lite informasjon å finne om spillet siden den gang.

Heldigvis for oss så har spillnettstedet 1up tatt en prat med de finske utviklerne av spillerne. Der ble det avslørt mye snop.

Trine 2 ser ut til å bli enda penere enn den imponerende forgjengeren.

Mer samarbeid

De snakket blant annet en hel del om den nye nettfunksjonaliteten, som skal la tre spillere styre hver sin figur over Internett. Å utforme denne delen av spillet har nødvendigvis vært en utfordring, siden alle gåter skal kunne løses av alle figurer, i tillegg til at det skal være morsomt å styre tre figurer samtidig på alle brett.

Lauri Hyvärinen, som er sjef for utvikler Frozenbyte, kunne også avsløre at historien har fått mer oppmerksomhet denne gangen.

– I det første spillet var historien bare et bakteppe for det du gjorde, men i Trine 2 trapper vi opp det hele. Det er et helt nytt eventyr, og et ordentlig et! Heltene er de samme, altså ridderen, tyven og trollmannen, men vi har gitt de mer farge og dybde.

Heltene vil for øvrig få en rekke helt nye ferdigheter, i tillegg til at deres tidligere egenskaper kan brukes på nye måter. Dette eksemplifiseres med at trollmannen nå kan bruke svevende gjenstander som våpen. I tillegg vil tyven blant annet kunne sinke tiden, og ridderen skal få ekstra mye oppmerksomhet denne gangen, noe som blant annet inkluderer å kunne kaste en hammer.

Stadig penere

Noe av det Trine fikk mest skryt for var den grafiske stilen, som virkelig manet frem en genuint magisk og eventyraktig stemning. Hyvärinen avslører at de har tatt grafikken til et helt nytt nivå denne gangen. Ved hjelp av ny teknologi, stadig dyktigere grafikere og mange små grep skal dette se enda penere ut, og det rynker nok særs få på nesa av.

Simsalabim!

Det berettes også om helt nye områder, slik som et slott av is, et hus hugget ut av et gigantisk tre, en svevende by i skyene og en soppgrotte. Sistnevnte er sjefens personlige favoritt, ettersom man kan traske rundt og hoppe på fargerike sopper i alle størrelser.

Spillet har for øvrig samme komponist som sist gang, den kritikerroste finnen Ari Pulkkinen.

Det kan også nevnes at spillet er adskillig større enn forgjengeren. Og skulle ikke lengden være tilfredsstillende nok første gang så kan du benytte de gamle figuren din med alle deres nye egenskaper til å spille gjennom spillet på nytt.

Det virker dermed som om Trine får en fyldig lillebror, og vi ser definitivt frem til å slå klørne i det.

Trine 2 er planlagt utgitt i løpet av 2011, og kommer til PlayStation Network, Xbox Live Arcade og PC.

Lurer du på når andre godbiter kommer ut? Ta en titt i vår Spillkalender!

Spillets offisielle trailer.

Siste fra forsiden