Activision relanserer gamle mesterverk

Gabriel Knight og Arcanum

Med Arcanum og Gabriel Knight gjør Activision Blizzard sitt inntog på GOG.

Den digitale distribusjonstjenesten Good Old Games spesialiserer seg på å relansere eldre PC-spill i versjoner som er kompatible med dagens operativsystemer, og uten noen form for irriterende kopibeskyttelse. Nå har de kunngjort en distribusjonsavtale med mektige Activision Blizzard.

Populære titler

Overnaturlige eventyr i Gabriel Knight.

– Vi har signert flere spill i første omgang, og kommer til å røpe nye spill i de kommende ukene. Jeg vil ikke ødelegge overraskelsene, men dere kan regne med å få de viktigste og mest populære spillene fra Activisions katalog. Jeg er overbevist om at alle vil finne noe som passer deres smak, sier PR-mann Lukasz Kukawski til Gamer.no

De to første spillene fra Activision Blizzard er eventyrspillklassikeren Gabriel Knight: Sins of the Fathers og det kjente Troika-rollespillet Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura. Hvert av spillene koster seks amerikanske dollar, altså cirka 35 kroner med dagens kurs.

I dag publiserte vi en omfattende artikkel om Gabriel Knight, og vi har også en stor sak om Arcanum på gang.

Activision ble grunnlagt i 1979, og har gitt ut en rekke klassikere i årenes løp. I tillegg består dagens katalog også av spill fra Infocom og Sierra, så Good Old Games har definitivt nok spill å velge mellom.

Arcanum er et klassisk rollespill.

Stort utvalg

For Good Old Games er dette den største utgiveravtalen gjennom tidene, og i den forbindelse passet det å spørre PR-mann Lukasz Kukawski hvor fornøyd selskapet er med det de har oppnådd så langt.

– Vi er svært fornøyd med hvordan ting utvikler seg for oss. Vi startet med to utgivere og cirka femti spill. Nå har vi nesten 180 klassikere i salg og verdensomspennende avtaler med over 30 utgivere, inkludert nyannonserte Activision. Men vi er klar over at vi fortsatt har mange spill som vi må bringe tilbake for dagens gamere. Dere kan stole på oss.

– Så hva har vi ellers i vente i løpet av året?

– Du vil kanskje tro at det blir vanskelig for oss å overgå en slik kunngjøring i starten av året, ikke sant? Men ikke vær redd, vi er kun i startfasen og har mange storartede ting planlagt for dette året. Jeg kan love at dere ikke må vente særlig lenge før en ny utgiver dukker opp på GOG, og vi har dessuten spesielle planer for selve portalen. Dette kommer i tillegg til de «vanlige» utgivelsene hver uke, helgepromoer og konkurranser. Jeg tror det vil lønne seg å følge med på GOG.com.

Siste fra forsiden