Galactic Civilizations III klart for «early access»

Men det er ikke akkurat billig.

Stardock

I disse tider lanseres to fantasybaserte strategispill – Age of Wonders III og Warlock II: The Exiled. I tillegg dukker antakeligvis en tidlig utgave av Endless Legend opp neste måned. Hvis du er redd for at dette medfører overdose på grønne orker og lettkledde alver, kan du jo vurdere en tur til verdensrommet i stedet.

Åh, vent. Det er visst orker i verdensrommet også.

Stardock har nemlig lansert den første «early access»-versjonen av Galactic Civilizations III, et imperiebyggespill der du må bygge opp ditt eget stjernerike. Som vanlig i denne sjangeren starter du med en enkelt planet, et koloniskip og et speiderskip, og så må du grunnlegge nye kolonier, samt drive forskning, krigføring handel og diplomati.

I motsetning til tidligere spill i serien kommer Galactic Civilizations III med full støtte for flerspiller, både lokalt og over nettet. Det får også en sandkassemodus med mange innstillingsmuligheter og en historiedrevet kampanje.

Verktøy for utviklerne

Før du velger å punge ut for Galactic Civilizations III er det imidlertid noen ting du bør vite. Stardock sier selv at den nåværende versjonen ikke er spesielt moro, og mangler mye av innholdet som skal implementeres i tiden som går mot full-lanseringen i 2015.

Slik ser spillet ut. (bilde: Stardock)

– Vi tror at å samle inn så mye feedback fra spillerne som mulig er den eneste måten å lage et virkelig eksepsjonelt spill, og vi er takknemlige for hjelpen deres. Vi er utrolig fornøyd med hvor vi er på veien som leder til spillets ferdige versjon, men akkurat nå er det i en tidlig alfa, sier Stardock på Steam.

Det er også verd å legge merke til at spillet koster mer enn normalt akkurat nå – versjonen som er til salgs inneholder riktignok mye ekstra for de hardbarkede tilhengerne, men om du bare vil ha selve spillet bør du nok vente litt. Senere i år vil nemlig prisen reduseres til ordinær fullpris.

Sist, men ikke minst, er du helt avhengig av å ha et 64-bits operativsystem for å kjøre dette spillet.

Hvis disse tingene skremte deg bort, men du likevel har et uforklarlig behov for å få hendene i et nylansert «early access»-spill, kan du jo ta en titt på det blodige bilspillet Carmageddon Reincarnation, som også dukket opp i går kveld.

Siste fra forsiden