Gamer.no drar til E3 - verdens største spillmesse!

Det er messen over alle messer. De spillinteressertes mekka. Et samlested for mennesker fra hele verden, et sted hvor presse og industri kolliderer for å gi hele verden noe å lese om og glede seg til i mange måneder etterpå. Vi snakker naturligvis om E3 - Electronic Entertainment Exposition.

Messen holder årlig til i Los Angeles USA, og trekker til seg nærmere 60.000 mennesker fra hele verden. Disse inkluderer alt som kan krype og gå av seriøs spillpresse, samt et hav av utviklere og distributører. På et messeområde på nesten 50.000 kvaderatmeter skal de ulike selskapene vise frem hele 1.300 nye spill - noen mer populære enn andre, naturligvis. Alle er der. Electronic Arts, Microsoft, Nintendo - du er ikke noe hvis du ikke er på E3. Kommende lørdag, 10. mai, setter Gamer.no-journalistene Kjetil Aavik Gogstad og Erling Ellingsen seg på flyet til de forente stater for å dekke den store begivenheten. Det betyr at du kan regne med tonnevis med eksklusivt spillmateriale under E3 og dagene etter, alt sett fra det gode, gamle Gamer.no-perspektivet. Vi kommer til å tråle messeområdet hver eneste dag for å bringe frem alt det stoffet vi vet dere er interesserte i. Om det så er PC, Xbox, PlayStation 2 eller GameCube. Vi er der for å finne alt av interesse!

Noe å glede seg til?
Årets E3 blir utvilsomt svært spennende. Det er en rekke spennende titler som kommer til å bli vist, blant annet to skytespill som kommer til å trekke enorm oppmerksomhet. Vi snakker naturligvis om Doom III og Half-Life 2. Utviklerne har kunngjort at begge disse spillene vil bli vist frem, forhåpentligvis også i spillbar form. Half-Life har lenge vært et kultspill på skytespill-markedet, og mange tok i mot nyheten om en etterfølger med stor jubel. Doom-serien er kjent for sin blodige vold, og etter som det har gått en del år siden forrige utgivelse, er det mange som sitter spent og venter på siste tilskudd. Xbox-spillene B.C og Fable er også to av høydepunktene, begge utviklet i samarbeid med Lionhead - selskapet bak Peter Molyneux-spillet Black and White. B.C handler i all sin enkelhet om livet da dinosaurer fortsatt trasket rundt på jorden - alt simulert i nydelig 3D-grafikk. Fable er et rollespill med seriøse elementer innen karakterutvikling. Du vil se figuren din eldres, og forandre utseende alt etter som hvilke handlingen han/hun utfører. Også GameCube-en kan skilte med noen saftige titler. Nylig har ryktene begynt å strømme om enda et Zelda-spill, og etter disse ryktene å dømme skal Nintendo avsløre mer under årets E3. Også "cel-shade"-spillet Teenage Mutant Ninja Turtles skal vises for for første gang under E3, en tittel som trolig kommer til å bli en vinner for Nintendo-konsollet. Spillet tar i bruk de samme grafikk-teknikkene vi er kjent med i spill slik som The Wind Waker. Andre spill Nintendo kommer til å kjøre frem er blant annet GameCube-spillene Wario World, det splitter nye Mario Karts-spillet, det GameCube-eksklusive Metal Gear Solid: Twin Snakes, Pikmin 2, en rekke Mario-baserte sportspill, for ikke å glemme det nylig kunngjorte Star Fox Armada. Også SEGA står sterkt frem med blant annet Worms 3D og Sonic Adventures.

På rollespill-fronten har vi også en rekke seriøse aktører. Bethesda Softworks skal vise frem sin nye ekspansjon til Morrowind, kalt Bloodmoon. En ekspansjon som hovedsakelig skal gi deg muligheten til å innta rollen som en varulv, samt utforske nye områder dominert av snødekte landskap. Samme selskap skal vise frem sjørøverspillet Pirates of the Caribbean, et spill som er spesielt basert på den kommende filmen ved samme navn. BioWare kommer til å vise frem sin ekspansjonpakke til Neverwinter Nights, kalt Shadows of Undrentide. De skal også vise frem Star Wars: Knights of the Old Republic - et spill som trolig kommer til å skape et solid plask når det lanseres. Kult-selskapet Blizzard skal vise frem sitt online-rollespill World of WarCraft, samt StarCraft: Ghost - actionspillet basert på StarCraft-strategispillene. Når vi først snakker om onlinespill, bør det nevnes at norske Funcom etter planen skal kunngjøre et helt nytt spill i sjangeren. Dette holdes foreløpig helt hemmelig, og noen spekulerer i om det kanskje er det avlyste Midgard som er på retur. Funcom skal også vise frem oppfølgeren til Den Lengste Reisen, eventyrspillet som tok en hel verden med storm og satte det norske selskapet solid på verdenskartet. Codemasters skal vise frem sitt onlinespill kalt Dragon Empires, et spill som allerede nå kan skilte med ekstremt pen grafikk - i hvertfall i følge skjermbildene. Mythic Entertainment kommer til å vise frem sin nyeste ekspansjon til Dark Age of Camelot, kalt Trails of Atlantis. Tonnevis av nytt materiale er hva selskapet lover. NCSoft kommer til å vise frem oppfølgeren til det populære Korea-spillet Lineage. THQ vil også vise frem sin onlinetolkning av det populære Warhammer-konseptet, noe som kan bli svært spennende å få med seg. Sist, men ikke minst vil Microsoft vise frem sitt lovende onlinespill som har fått navnet Mythica. Spillet baserer seg utelukkende på nordisk mytologi, og lover å revolusjonere måten vi spiller onlinespill på ved å tilføye spennende singleplayer-elementer. Og gjett hva? Når spillet begynner er du allerede død. Det er med andre ord duket for mange interessante rollespill på E3 - både off- og online.

Noe å glede seg til!
Det er ikke bare skytespill- og rollespillsjangerene som stiller sterkt på årets E3. Activision vil vise frem det svært spennende spillet The Movies, et spill som utvikles av Lionhead. Her er konseptet ganske enkelt å lage filmer, men om du får like mye kontroll over selve filmskapelsen som f. eks. i det eldgamle 3D Movie Maker, gjenstår å se. Activision skal også presentere spillet True Crime: Streets of LA, et spill som på mange måter kan sammenlignes med det ultra-populære Grand Theft Auto 3. Selskapet Vivendi skal blant annet vise frem interessante titler slik som The Hobbit - et multi-konsollspill basert på boken av samme navn. De vil også vise frem det nye S.W.A.T-spillet, strategispillet War of the Ring som er basert på Tolkiens bøker, Futurama, det etterlengtede Counter-Strike: Condition Zero, det neste Buffy-spillet, Fallout: Brotherhood of Steel, samt et nytt X-Files spill kalt Resist or Serve. Mange husker nok fjorårets store skuffelse, Fellowship of the Ring - et spill som skrøt av å være totalt basert på den første boken i Ringenes Herre-trilogien. Vivendi skal i år vise frem oppfølgeren, Treason of Isengard, som forhåpentligvis vil være av bedre kvalitet. Også sportspillene kommer til å florere, med noenlunde faste innslag fra spill basert på kjente konsepter slik som NBA, NHL og så videre. Microsoft stiller blant annet med Halo 2, det svært så populære Xbox-baserte skytespillet, den nyeste utgaven av Flight Simulator, Xbox-versjonen av Counter-Strike, en ny ekspansjon til Age of Mythology, samt mange andre spennende titler. Det er ingen tvil om at E3 blir en storfest i år som i alle år, og med 1.300 forskjellige spill fremme til visning, vil det bli vanskelig å gå tom for saker å skrive om. En hel journalist-verden er til stede, og Gamer.no ser frem til å gi alle våre lesere det siste, beste og mest eksklusive stoffet - direkte fra Los Angeles!

Siste fra forsiden