Feature

Gamer.no ser på spillhøsten 2003

Nok en høst betyr nok en horde med spill å spille og teste. Vi i Gamer.no har plukket ut noen av de titlene vi av en eller annen grunn ser mest frem til. Det vi har betegnet som høstspill i år er de som har utgivelsesdato fra nå og til 21. november.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Nok en høst betyr nok en horde med spill å spille og teste. Vi i Gamer.no har plukket ut noen av de titlene vi av en eller annen grunn ser mest frem til. Før du bruker noen minutter på å fortelle oss nettopp hvor store idioter vi er, fordi vi har utelatt det spillet du venter mest på, kan vi berolige deg med at vi ikke har oversett noen av høstens titler. I stedet for "ingen nevnt, ingen glemt"-varianten har vi valgt å sette fokus på noen av de spillene som har utmerket seg mest til nå. Vi tar selvsagt forbehold om at noen titler kan få en annen utgivelsesdato og derfor ikke bli utgitt i høst. Det vi har betegnet som høstspill i år er de som har utgivelsesdato fra nå og til 21. november. Årets høst ser ut til å kunne skilte med en imponerende rekke utgivelser, og uten ytterlige forsinkelser byr vi på "Gamer.no ser på spillhøsten 2003". Denne featuren er skrevet av Kristian Aasgård, Bjørn Terje Erlandsen, Erling Ellingsen, Kjetil Aakvik Gogstad, Kent William Innholt og Erik Jørgensen.

Action:

Buffy the Vampire Slayer: Chaos Bleeds (PS2/GC/Xbox)
Utgivelsesdato: 24. oktober
Spill basert på filmer og TV-serier pleier å være pinlige affærer. Det første Buffy-spillet til Xbox snudde opp ned på alles oppfatninger og leverte et glimrende actionspill. Nå er vampyrslakter nummer en tilbake, denne gang på alle de store konsollene. Før spillet er over vil en denne gangen ha spilt som hele seks av de kjente karakterene fra TV-serien, nemlig Buffy, Faith, Spike, Willow, Xander og dokka Sid. På visse brett må en også ta i bruk flere karakterer for å lykkes. Helt nytt er en multiplayermodus. Hvis oppfølgeren holder samme kvalitet som sin forgjenger kan Buffy the Vampire Slayer: Chaos Bleeds bli en av høstens beste action-titler.

Soul Calibur II (PS2/GC/Xbox)
Utgivelsesdato: 26. september
Oppfølgeren til et av tidenes mest populære slåssespill har mye å leve opp til. Det vi har sett frem til nå lover godt. Spillet har allerede vært ute en stund i arkadene, og fortsetter i stilen til det første Soul Calibur. Spillet går ut på at man inntar rollen som noen mektige kjemper som slår på hverandre med våpen. Grafikken er naturligvis bedre enn noensinne tidligere, og de forskjellige konsollversjonene kan by på eksklusive karakterer. I GameCube-versjonen kan en for eksempel kjempe som Link, mens en på Xbox-versjonen kan gå inn i Spawns sko. Høstens kanskje mest spennende tittel for alle slåssespill-fans.

Counter-Strike: Condition Zero (PC)
Utgivelsesdato: 26. september
Megasuksessen Counter-Strike tar steget over i singleplayer-verdenen. Den aldrende grafikken har fått en overhaling og vil kunne oppleve historien fra både anti-terroristenes og terroristenes ståsted. Visse deler av spillet vil knyttes opp mot den meget populære multiplayer-delen, men i all hovedsak vil spillet være en single-player-opplevelse slik en kjenner fra konsollene. For å låse opp neste nivå behøver en ikke løse alle objektivene, men bare en angitt del av det. Klarer Gearbox å gjenskape den nærmest perfekte actionen fra multiplayer-spillet kan Counter-Strike: Condition Zero bringe nye horder av fans til den legendariske Half-Life-modifikasjonen.


Unreal Tournament 2004 (PC)
Utgivelsesdato: 21. november
Helt siden det første Unreal Tournament har navnet hatt tyngde i de store skytespillmiljøene. 2003-utgaven brakte en kraftig grafikkmotor og en helt ny spillestil på banen. I tråd med utviklernes ønske om årlige oppdateringer har vi snart 2004-versjonen i hendene. Denne gangen byr spillet på en ny "Assault"-modus, store utendørsområder samt muligheten til å styre både luft-, land- og romskip. Tradisjonen tro siden spillet følger sportsspillvarianten byr ikke årets versjon på noen revolusjon. I stedet bys det på en naturlig evolusjon hvor en har forsøkt å forbedre alt fra forgjengeren.

True Crime: Streets of LA (PS2/GC/Xbox)
Utgivelsesdato: 7. november
Dette er et av de spillene vi brukte mest tid på under årets E3. I dette spillet vil du finne mange av de samme elementene som i Gran Teft Auto 3, pluss en hel mengde nye, heftige ting. Her spiller du undercoveragenten Nick Kang og skal innfiltrere både kinesisk og russisk mafia. Stedet du arbeider er Los Angeles. Byen er gjengitt nesten ned til minste detalj. Alle gatene og kjente bygg fra virkeligheten er å finne i spillet. Som i Grand Theft Auto 3 skal du også her gjøre oppdrag både til fots og med bil.

Battlefield 1942: Secret Weapons of World War II (PC)
Utgivelsesdato: 5. september
Secret Weapons of World War II er den andre ekspansjonen i Battlefield 1942-rekken. I sterk kontrast til den forrige ekspansjonen, Road to Rome som var en heller forsiktig videreføring av konseptet, skilter denne tilleggspakken med en del radikale nyvinninger. Spillere vil kunne ta i bruk "jet-packs", noe som trolig kommer uventet på soldater som er blitt vant til de noe primitive forholdene under andre verdenskrig. Med hele atten nye kjøretøy, sporter spillet blant annet et transportfly spillere kan bruke som såkalte "spawn points", og en motorsykkel med plass til to passasjerer. Og hvis du er lei av å slåss mot tapre soldater i miljøene den forrige ekspansjonen ga deg, vil du oppleve det som forfriskende å blant annet kunne løpe rundt i selveste Telemark.

Les også
Anmeldelse:

Contrackt J.A.C.K (PC)
Utgivelsesdato: 21. november
Monolith Studios bygger videre på skytespillet No One Lives Forever 2, i ekspansjonen Contract J.A.C.K som tilsynelatende også viderefører seriens morsomme måter å lage akronymer på. Med fiffige organisasjonsnavn slik som U.N.I.T.Y og H.A.R.M, burde J.A.C.K føle seg hjemme i N.O.L.F. Nei, dette er ikke en hemmelig kode, men en smakebit på den råflotte humoren serien er kjent for. I ekspansjonen møter vi John Jack, en leiemorder som er ute etter å ta knekken på en kriminell organisasjon i Italia. Monolith har valgt å vri på krona, og setter deg nå til å være en av de slemme gutta som du vanligvis har sparket nord og sør i rollen som den svært kvinnelige og svært forførende spionen Cate Archer.

Sinbad: Legend of the Seven Seas (PC)
Utgivelsesdato: 31. oktober
Det er vanskelig å la være å nevne en spennende tittel slik som Sinbad. For alle oss som er trofaste tilhengere av både den kjente TV-serien og diverse filmer om den sjøseilende fantasihelten, er dette en sjanse vi ikke kan la gå fra oss. Spillet som utvikles av Atari har for øvrig alle odds mot seg når det gjelder å lage spill basert på etablerte filmhistorier. Spilleren inntar rollen som Sinbad, som skal seile rundt i eventyrets land for å redde bestevennen Proteus. Og i hele eventyrets ånd skal du kjempe mot sinte sjømonstre, samt hoppe og dingle mellom plattformer i god, gammeldags actionstil. At spillet utvikles sammen med regissøren av filmen, Patrick Gilmore, er for øvrig en klar bonus.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden