Feature

Gamer.no ser på spillhøsten 2003

Nok en høst betyr nok en horde med spill å spille og teste. Vi i Gamer.no har plukket ut noen av de titlene vi av en eller annen grunn ser mest frem til. Det vi har betegnet som høstspill i år er de som har utgivelsesdato fra nå og til 21. november.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Strategi:

Lords of Everquest (PC)
Utgivelsesdato: 7. november
EverQuest-franchisen, som er allment kjent for sin fremtredende profil i onlinespill-miljøet, når stadig nye bredder om dagen. Ekspansjonene pumpes ut i ett kjør, spillerbasen gror til uante høyder og gjør spillet til det største onlinespillet i den vestlige verden, og utviklerne har for lengst forstått at jernet må smis mens det er fortsatt er varmt. Ikke nok med at det kommer et Dark Alliance-lignende spill kalt Champions of Norrath, men også strategi-sjangeren må gjøre seg kjent med et EverQuest-produkt. Lords of EverQuest er et typisk strategispill i likhet med WarCraft 3 og StarCraft. Og akkurat det lover ikke spesielt dårlig. I verdenen Norrath skal du bygge, krige og herske med jernhånd i et miljø forbløffende likt det vi finner i onlinespillet.

Republic: The Revolution (PC)
5. september
Republic: The Revolution kan bli et friskt pust i den noe støvete bunken av A4 sanntids strategispill. Handlingen foregår under Sovjetunionens fall, og flere fraksjoner kjemper om makten i republikken Novistrana. Som fraksjonsleder må du ved hjelp av ymse hjelpemidler utmanøvrere konkurrentene, og til sist presidenten. Alle tenkelige former for påvirkning kan brukes for å vinne tilhengere; religion, politikk, forretninger, kriminalitet og militær makt er alle mulige veier til suksess. Beboernes AI ser svært lovende ut. Hver enkelt person (opp til 100.000 innbyggere pr by) har sitt hjem, sin arbeidsplass og sine interesser, og ikke minst forskjellig tro og lojalitet. Alt dette påvirker deres handlinger og hvordan deres gunst kan vinnes.

Commandos 3: Destination Berlin (PC)
26. september
Commandos-serien er i manges øyne den beste strategiserien i eksistens, og forventningene til perfeksjon er høye i forbindelse med denne utgivelsen. Spanske Pyro Studios vil blant annet briljere med en sterkere innendørs-motor, med mulighet for å zoome inn og ut. Grensesnittet fra toeren, som mistenkes å ha vært grunnlag for flere rapporter om sinnsykdom i 2001, skal forenkles, slik at også nykommere skal få full glede av lekkerbisken-utfordringene. Dessuten kan tilhengere glede seg til sterkere historiefortelling, mindre kartområder og mer taktisk pregede oppdrag, samt 3 kampanjer som kan spilles i valgfri rekkefølge. Og for første gang vil det bli mulig å spille deathmatch i Commandos. Vi ser med spenning fram til hvordan Pyro har tenk å implementere dette.

Command & Conquer Generals: Zero Hour (PC)
26. september
Utvidelsespakker har blitt mer eller mindre obligatorisk for store titler, det er derfor ingen stor overraskelse at Zero Hour er på vei til Command & Conquer Generals. EA lover neste generasjons våpen, nye oppdrag og en bunke nye enheter og bygninger, men den største nyheten er kanskje modusen "Generals Challenge". Her får du mulighet til å velge en av ni generaler, alle med sine spesialiteter og enheter, og utkjempe slag mot de andre. En spesialitet kan være luftkamp, en annen forbedrede stridsvogner. En singleplayermodus på 15 brett vil også være tilgjengelig, hvor historien finner sted etter det opprinnelige Command & Conquer Generals.

Racing:

Colin McRae Rally 4 (PS2/Xbox)
26. september
Når det gjelder rallyspill er Colin McRae-spillene blant de aller beste. Her er det action, realisme og utfordringer i bøtter og spann. I høst kommer det fjerde spillet i serien. Etter et noe skuffende Colin McRae 3 i fjor høst blir det spennende å se hva Codemasters har på lur denne gangen. Det blir lovet bedre biler med mer realistisk fysikk, flere baner, heftigere flerspillermodi og en rekke nye turneringer. Det ser ut til å bli et mye mer komplett spill enn forrige gang. En ting er sikkert, vi kommer til å benke oss ned foran TV-en så fort vi får kloa i spillet.

F-Zero GX (GC)
31. oktober
F-Zero er et av de store navnene fra 16-bit-eraen. Denne futuristiske raceren har siden den gang tatt turen innom et par av Nintendos konsoller, men årets versjon ser ut til å være det mest lovende. Fart er nøkkelordet, og i sann F-Zero-ånd suser du av gårde på noen ville, fremtidsinspirerte brett. Spillet er allerede lansert i Japan, og det ser ut til at det leverer med gode kontroller, en stødig framerate og fantastisk grafikk. Fans av de mer urealistiske racingspillene har muligens en skikkelig godbit i vente.

Les også
Anmeldelse:

Rollespill:

Dungeons & Dragons Heroes (Xbox)
31. oktober
Mens rollespillopplevelsen vi fant i konsollspillet Baldur's Gate: Dark Alliance enda sitter friskt i minne, kunne ikke Dungeons & Dragons Heroes kommet på et bedre tidspunkt. De to spillene er relativt identiske i utseende og spillestil, ved at alt ses fra et isometrisk perspektiv hvor du skal kjempe deg gjennom milevis med zombie-kjøtt og skranglete skjelett-bein. Her er nemlig all fokus lagt på action, og selv om dialoger og historie vil være tilstedeværende, er det hvor skarpt sverdet ditt er, og hvor mange flammeballer du kan kaste mot fiendene som har noe å si. Forhåpentligvis vil Dungeons & Dragons Heroes gi oss den samme, og for øvrig flotte konsollopplevelsen Dark Alliance ga oss.

The Hobbit (GC/PC/Xbox)
21. november
Vi har enda ikke blitt kvitt marerittene som følge av den horrible opplevelsen i eventyrspillet Fellowship of the Ring. Det betyr likevel ikke at vi har gitt opp alle håp om et kvalitetsmessig godt spill basert på Tolkiens skriverier. Og mens hele verden er opptatt av hva som skjer med Frodo og ringen hans, har et lite spillselskap bestemt seg for å gjøre noe ut av historien som gjorde akkurat denne ringen så kjent som den er. The Hobbit er basert på barneboken Tolkien skrev om hobbiten Bilbo og hans eventyr sammen med Gandalf og dvergene, for å få tak i gullet fra dragen Smaug. Utviklerne sammenligner spillet med The Wind Waker, hvor både action, dialog og historie er markante ingredienser.

Pirates of the Caribbean (PC/Xbox)
Henholdsvis 15. august og 5. september
Selv om piratspillet har fått relativt lunkne kritikker i statene, venter vi fortsatt i spenning på at fregatter og kapteiner med øyelapp skal seile inn i Norges skjærgård. Spillet ble først utviklet som Sea Dogs 2, men etter at Disney viftet noen pengelapper foran utviklerne og ba dem bruke navnet til deres nye spillefilm, fikk serien en bråstopp. Spillet setter deg i rollen som en vaskeekte båtmann som kan velge å enten følge sjøveien som pirat, eller handle på legalt vis med de mange nasjonene i spillet, deriblant Spania. Det hele ser unektelig vakkert ut, med en grafikkmotor som illustrerer fotorealistiske sjømiljøer, men om spillet kan leve opp til det første i serien, eller for den saks skyld Sid Meiers klassiske Pirates, gjenstår å se.

Star Wars: Knights of the Old Republic (Xbox)
26. september
Her kommer rollespillet vi alle har ventet tappert på i lang tid. Geniene hos BioWare, som blant annet har stått for Neverwinter Nights, har denne gangen valgt å tilføre sin visdom til Star Wars-universet. Historien tar form i republikkens gyldne tidsalder, omtrent fire tusen år før hendelsene i den første filmen, når både Jedi-ene og Sith-ene eksisterte i tusenvis. Og det er kampen mellom disse to gruppene som er hovedfokuset i spillet. I lekker 3D og med typiske rollespillfunksjoner, skal du ta deg gjennom et forhåpentligvis ekstravagant eventyr, hvor du også får lov til å prøve deg på "swoop bikes" og andre kjøretøyer. Muligheten til å utforske Tatooine og andre spennende områder, gjør vel heller ikke ventetiden noe lettere for oss her i Europa.

Kommentarer? Diskuter artikkelen i forumet eller på vår IRC-kanal

Relaterte linker:

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden