Feature

Gamer.no ser på spillhøsten 2003

Nok en høst betyr nok en horde med spill å spille og teste. Vi i Gamer.no har plukket ut noen av de titlene vi av en eller annen grunn ser mest frem til. Det vi har betegnet som høstspill i år er de som har utgivelsesdato fra nå og til 21. november.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Online:

Anarchy Online: Shadowlands (PC)
26. august
Nå er det ikke mange dagene igjen til utgivelsen av Anarchy Online: Shadowlands, ekstradelen som ble kåret til årets ekspansjon på E3 2003. Gaute og gjengen i Funcom lover oss store endringer i lagspillingen, og gir oss i tillegg en helt ny verden å utforske. Shadowlands kommer til å være mer basert på oppdrag ute i det fri, og utforsking av den nye verdenen, enn selve Rubi-Ka er. To nye yrker er også lagt til (Keeper og Shade), sammen med "perks" og en del nye spesialangrep. Gameplayet er justert, og du blir mer avhengig av hjelp fra de forskjellige yrkene for å overleve. Vi venter spent på utgivelsen den 26. august.

Everquest: Lost Dungeons of Norrath (PC)
Utgivelsesdato: 8. september
Som den sjette ekspansjonen i rekken, er den med på å bane videre vei for det ultra-populære onlinespillet EverQuest. Denne gangen introduserer utviklerne et nytt "dungeon"-system, hvor individer og grupper kan lete seg frem til forholdsvis fortapte grotter og fangehull. Det innovative her er at du og din gruppe vil være alene i farene, hvor dere går gjennom en mer definert og tilpasset "dungeon". Alle monstrene dere møter vil også være tilpasset du og din gruppes erfaringsnivå, noe som gir en ny opplevelse for alle spillere i EverQuest, ikke bare de som har kommet lengst. Ekspansjonspakken vil naturligvis også introdusere et hav av nye gjenstander, i tillegg til noen andre godt bevarte hemmeligheter.

Horizons (PC)
Utgivelsesdato: 31. oktober
Artifact Entertainment gjør et forsøk på å fornye og imponere onlinespill-sjangeren i det nettbaserte rollespillet Horizons. Det hele finner sted i fantasiuniverset Istaria, hvor spillere blant annet kan ta rollen som drager i tillegg til de mer tradisjonelle rasene. Artifact lover en simulator-aktig opplevelse, med en onlineverden som har sitt eget økonomiske- og politiske-system. Her vil spillere kunne bygge sine egne residenser og hele byer, og naturressurser spiller en viktig rolle i hverdagslivet. For å bygge det huset du alltid har ønsket deg, må du selv få tak i tre og stein før konstruksjonen kan ta form. Men det gjenstår det å se om Horizons tilstrekkelig kan tilføre noe nytt til en sjanger som ellers domineres av altfor mye gjenbruk.

Sport:

Pro Evolution Soccer 3 (PC/PS2)
Utgivelsesdato: Henholdsvis 31. oktober og 14. november
Konami står bak fotballgigant FIFA sin argeste konkurrent, Pro Evolution Soccer-serien. Mange fotballfans har en god stund nå hevdet at Konamis versjon av fotball er langt overlegen det arkadeaktige og polerte FIFA. Med realistisk ballkontroll og glimrende kontroller har årets versjon store sko å fylle. For å holde på spillernes oppmerksomhet vil det i år være tonnevis med gjemte effekter å låse opp, en ny grafikkmotor, 80% nye animasjoner og en massiv multiplayer-modus. Fjorårets versjon vant Gamer.no sin kåring av årets fotballspill, men med tanke på FIFA Football 2004 sine mange forbedringer blir det spennende å se om Konami sitter igjen som vinneren også i år.

FIFA Football 2004 (GC/PC/PS2/Xbox)
Utgivelsesdato: 24. oktober
Electronic Arts velkjente fotballserie er tilbake i ny drakt. Som tradisjonen tilsier tilsvarer en ny høst ett nytt FIFA-spill. Alle fotballfans har en eller annen gang vært innom FIFA-serien, og i år later det faktisk til at det legges nye elementer til den velkjente formelen. Borte er tiden da ballen automatisk klistret seg til spilleren. I år introduseres en realistisk fysikk som vil føre til et mer realistisk FIFA enn noensinne sett tidligere. Nytt er også muligheten til å selv ta full kontroll over løpene til spillerne dine. At årets FIFA vil bli en suksess er nærmest gitt av seg selv, men kan det konkurrere på spillbarhetsnivået til Pro Evolution Soccer-serien?

Mario Golf: Toadstool Tour (GC)
Utgivelsesdato: 31. oktober
Mario er tilbake på golfbanen. Her har vi å gjøre med oppfølgeren til et av de pussigste golfspillene til gamle Nintendo 64. Alle de kjente karakterene er her i et enkelt og lettlært golfspill. Banene minner om de du tidligere har sett i Mario-universet, og alt ser ut til at Nintendo-fansen kan glede seg over et sportsspill med humør. For de som er på jakt etter et sportsspill litt utenom det vanlige ser dette ut til å være midt i blinken. Kjente og kjære karakterer i et lettlært og morsomt spill slår sjelden feil.

Les også
Anmeldelse:

Madden NFL 2004 (GC/PC/PS2/Xbox)
Utgivelsesdato: 12. september
For fjortende år på rad kommer det et spill med amerikansk fotball med navnet John Madden. Få navn står så høyt på fotballhimmelen som Madden og det er alltid spennende å se hvilke nyheter årets spill byr på. Vi blir lovet et enda bedre kontrollsystem, enda dypere managermodus, flottere grafikk og mer hardtslående lyd. Dette er ikke av de største titlene for norske spillkjøpere, men på verdensbasis har serien så langt solgt over 28 millioner eksemplarer. Flotte spill for de litt spesielt interesserte.

Tony Hawk's Underground (T.H.U.G) (GC/PS2/Xbox)
Utgivelsesdato: 7. november
Siden det første Tony Hawk's-spillet kom for en del år tilbake har denne serien vært ledende innen actionsportsjangeren. Ingen andre spill har gjort så mye for sjangeren som nettopp disse. Activision har gang på gang flyttet grensene for hva man kan gjøre i actionsportspill. Når det femte spillet i serien kommer blir ikke dette noe unntak. Nytt av året er muligheten til å hoppe av brettet, inn i en bil, på en motorsykkel eller kanskje en go-kart. Banene blir mye større og oppgavene enda mer varierte. Atter en gang bryter Activision og Tony Hawk's ny mark.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden