Gamingaksjonen 2023

Gamingaksjonen samlet inn en halv million til Redd Barna

– Vi er så imponert og rørt.

Rune Fjeld Olsen og Karl-Martin Hogsnes fra Level Up.
Level Up

Fredag 12. oktober sparket Level Up i gang en 24 timer lang direktesendt spilløkt. Målet var å samle inn penger til TV-aksjonen og Redd Barna, og ved endt sending hadde seere spyttet inn over en halv million kroner.

I en pressemelding sier Birgitte Lange, generalsekretær for Redd Barna, at hun er imponert over hva Level Up-gjengen fikk til.

– Vi er så imponert og rørt over Gamingaksjonen. I 24 timer har dere engasjert seerne deres, vært en plattform for deling av kunnskap og samlet inn utrolig mye penger. Tusen takk for deres bidrag til barn rammet av krig og konflikt.

Level Up fikk selskap av blant annet kulturminister Lubna Jaffery, til venstre, og Redd Barna-generalsekretær Birgitte Lange.
Redd Barna

Rune Fjeld Olsen fra Level Up forteller at målet opprinnelig var å få inn 100 000 kroner. Det målet måtte imidlertid økes flere ganger, ettersom givergleden viste seg å være stor.

– Målet var å engasjere og mobilisere det norske gaming-samfunnet til felles innsats for årets TV-aksjon. Gamerne var, ikke overraskende, svært gavmilde. Vi startet med mål på 100 000, men måtte øke målet to ganger, først 250 000 og deretter 500 000.

Den endelige summen på 514 950 kroner var fordelt på over 600 bidrag. Ved siden av seere kom også Sparebank 1 SR-bank og Sparebank 1 SMN på banen for å gi via innsamlingen som ble satt opp på Spleis.

I løpet av spilldøgnet underholdt Level Up og diverse gjester – inkludert Lange, kulturminister Lubna Jaffery, diverse Twitch-profiler og utviklere fra norsk spillbransje – med spilling av My Child Lebensborn, Elden Ring, Party Animals og This War of Mine.

Pengene fra både Gamingaksjonen og årets TV-aksjon, som avholdes på søndag 22. oktober, går til barn som er rammet av krig og konflikt. Blant annet vil inntektene fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge, forteller Redd Barna på sine nettsider.

  • Vi gjør oppmerksomme på at Level Up er eid av Good Game AS, samme selskap som eier Gamer.no. Redaksjonen i Gamer.no gjør egne redaksjonelle valg uavhengig av eierstrukturen.

Siste fra forsiden