Gamingaksjonen 2023

24 timer med spilling til inntekt for TV-aksjonen og Redd Barna

Level Up står i spissen for Gamingaksjonen fredag.

22. oktober er det klart for årets TV-aksjon. Innsamling av penger begynner imidlertid allerede denne uka, i en 24 timer lang spillsending i regi Redd Barna og Level Up.

Gamingaksjonen, som sendingen kalles, sparkes i gang klokka 12:00 på fredag ettermiddag den 13. oktober. Det hele skal ledes av Level Up-profilene Rune Fjeld Olsen, Karl-Martin Hogsnes og Frida Hemstad Danmo, og penger samlet inn i løpet av sendingen går til Redd Barna.

– Det er nok mange som ikke ser på gamere som særlig samfunnsbevisste, men vi ser at innsamlingsaksjoner arrangert av gamere samler inn veldig mye penger. Dette er en god anledning til å vise at gamere også bryr seg, og at TV-aksjonen også angår de som liker å spille, sier Fjeld Olsen i en pressemelding.

Level Up-trioen skal spille spill og prate med ulike gjester med tilknytning til TV-aksjonen. Listen over spill inkluderer Bafta-vinneren My Child Lebensborn, Elden Ring, Party Animals og This War of Mine. Det loves også «splitter nye spilloverraskelser» og muligheten til å bestemme hva gjengen skal spille med donasjoner.

På gjestelisten finner vi blant annet kulturminister Lubna Jaffery og generalsekretær i Redd Barna, Birgitte Lange. Det kommer også besøk fra diverse Twitch-profiler og utviklere fra norsk spillbransje.

Du kan se programmet for sendingen i videoen øverst i artikkelen, og følge opplegget direkte via Twitch-kanalen til Level Up.

Pengene fra både Gamingaksjonen og TV-aksjonen går til barn som er rammet av krig og konflikt. Blant annet vil inntektene fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge, forteller Redd Barna på sine nettsider.

LES OGSÅ: Regjeringen øker midlene til dataspill med 10 millioner kroner »

  • Vi gjør oppmerksomme på at Level Up er eid av Good Game AS, samme selskap som eier Gamer.no. Redaksjonen i Gamer.no gjør egne redaksjonelle valg uavhengig av eierstrukturen.

Siste fra forsiden