CTRL Z - Toxic adferd i spill

Ny videoserie setter søkelyset på trakassering i spill

Se serien her.

CTRL Z er en ny videoserie om giftig adferd i spill.
Level Up

Spillmagasinet Level Up Norge har i samarbeid med Medietilsynet og Superponni laget en videoserie om dårlig oppførsel i spill. Dokumentarserien heter CTRL Z og rommer fire episoder som alle tar for seg forskjellige problemer rundt giftig adferd blant dem som spiller.

Alle episodene er tilgjengelig nå, og kan sees nedenfor.

I serien snakker programmleder Rune Fjeld Olsen med et knippe spillforskere, spillentusiaster, e-sportutøvere og spillutviklere om om sine erfaringer. Hva er giftig adferd, hvor kommer det fra, og hva kan vi gjøre med det?

CTRL Z tar blant annet utgangspunkt i statistikk fra en fersk rapport fra spillselskapet Unity der 74 prosent av spillerne som deltok i undersøkelsen sier de selv har opplevd, eller vært vitne til, giftig adferd i spill.

Episode 1 - De sorte hullene

Statistikken er krystallklar: trakassering i spill er et enormt problem. I denne episoden av dokumentarserien CTRLZ setter Level Up søkelyset på trakassering i spill, ser på hvor viktig spill og spillcommunities er i livene våre og diskuterer hva som er årsaken til at mange oppfører seg som drittsekker i spill.

Episode 2 - Lag meg en sandwich

Kvinner opplever mye mer toksisk oppførsel i spill enn det menn gjør. Trakasseringen er grovere. Den er kjønnsbasert. Hvorfor er det sånn?

Episode 3 - Jakten på drittsekkene

Hvilket ansvar har spillbransjen for å rydde opp i toksisk oppførsel i spill? Har bransjen noe av skylden for at det har blitt sånn? Og hva gjør de for å rydde opp?

Episode 4 - Hva nå?

Spillenes verden er en fantastisk arena for sosiale, morsomme og spennende opplevelser. Hva skal man egentlig gjøre med toksisk oppførsel i spill? Hvor går vi herfra?

Siste fra forsiden