Sniktitt

Gangland

Danske MediaMobsters er i ferd med å fullføre den siste finpussen av det spennende og innoverende actionstrategispillet Gangland. I den forbindelse ble Gamer.no invitert til MediaMobsters sitt hovedkvarter i København, hvor vi tok en nærmere titt på spillet.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Gangland er en blanding av mange ulike spillformer, og resultatet er et herlig annerledes spill som ikke likner på noe annet på markedet i dag. Som tittelen gir et lite hint om, er dette et spill hvor handlingen foregår i mer eller mindre lyssky miljøer. Åstedet er den fiktive Paradise City, hvor en rekke kriminelle organisasjoner kjemper om makten. Du spiller Mario, som er en vaskekte siciliansk mafioso.

Familietragedie
Mario er en av fem søsken i en siciliansk familie. En dag hender det tragiske at yngstebroren, Chico, blir drept. Alt tyder på at ugjerningen ble begått av de tre andre brødrene, Sonny, Romano og Angelo. De rømmer til Amerika, og du blir sendt etter dem. Ditt oppdrag er å hevne Chico, og du må bruke alle mulige midler for å oppnå denne hevnen. Når du kommer til Paradise City, hvor brødrene dine befinner seg, tar du umiddelbart kontakt med din onkel Vincente.

Vincente er lederen for en veletablert mafiaorganisasjon, og tar deg straks inn i varmen. Du blir en av hans menn, og må inntil videre jobbe for ham. Når du jobber under Vincente må du følge hans spilleregler, og gjør du noe du ikke skal vil du bli straffet for det, og bare så det er sagt: Mafiaen vet ett og annet om å straffe folk. Vi skal ikke røpe mer av historien her, men ingen blir vel overrasket av å høre at Mario etter hvert blir sjef for Vincentes organisasjon, og at spilleren dermed får langt mer makt etter som spillet utvikler seg.

Innovativ spillstruktur
Enspillerkampanjen inneholder 16 "conquest"-kart og 12 "challenge"-kart. Forskjellen er litt vanskelig å forklare uten at du vet hvordan gameplayet arter seg, så vi kommer tilbake til dette senere. Gangland henter mye inspirasjon fra spill som GTA-serien, i forhold til den friheten det gir deg. Paradise City er en normal by, og som i andre normale byer er det en haug av innbyggere som lever sine egne liv uavhengig av deg. Du kan bevege deg hvor du vil i de områdene som er åpne, og det finnes flere ulike måter å løse oppdragene på.

Du styrer i utgangspunktet bare Mario, men får raskt andre hjelpere med på laget. Spillet inneholder fire basisenheter; utkasteren, gatejenta, og to "soldater" - en bevæpnet med ett par håndvåpen, mens den andre bærer på tyngre skyts, som det klassiske Thompson-maskingeværet (med kjælenavnet "Tommygun"). Utkasteren og gatejenta brukes begge til å lamslå fiendens enheter slik at de ikke kan røre seg, men forskjellen er at utkasteren er en tung, langsom og solid fyr mens gatejenta er svært lett på foten, men også ganske lett å skade.

Gangland inneholder midlertid langt flere enheter enn disse fire, og det er her "challenge"-kartene kommer inn i bildet. Mens du spiller "conquest"-kart i linær rekkefølge, kan du spille "challenge"-kartene i akkurat den rekkefølgen du vil, såfremt de er blitt aktivert først (dette skjer naturligvis etter som du spiller "conquest"-kart). Disse oppdragene er som oftest relativt korte, men svært vanskelige. Belønningen er spesialenheter. Om du ønsker det, kan du ignorere alle "conquest"-kartene og fullføre kampanjen med basisenhetene, men når du får tilgang til spesialenheter åpnes det en haug av nye muligheter.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden