Sniktitt

Gangland

Danske MediaMobsters er i ferd med å fullføre den siste finpussen av det spennende og innoverende actionstrategispillet Gangland. I den forbindelse ble Gamer.no invitert til MediaMobsters sitt hovedkvarter i København, hvor vi tok en nærmere titt på spillet.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Pass på pengene!
Det sier seg selv at inntektene fra horehus og andre ulovlige bedrifter ikke kommer rett inn på bankkontoen. Her er det kontanter som gjelder, og derfor har du en pengeinnsamler som går rundt om i området ditt og besøker forretningene. Gjør du det bra vil kofferten hans etter hvert bli stappfull av penger. Pengeinnsamleren blir dermed en svært viktig karakter, og hvis du mister ham, mister du også inntektene dine. Derfor må du holde øye med mannen og beskytte ham hvis motstanderne skulle finne på noe lureri.

Pengeinnsamlerens ruter og andre detaljer om forbryterimperiet ditt er i utgangspunktet skjult for motstanderen - han kan kun se det som er innenfor synsradiusen til folkene hans, og du vil naturligvis ikke la folkene hans labbe rundt i din bydel og samle informasjon. Det er imidlertid mulig å skaffe informasjon ved hjelp av sivile som du får til å arbeide for deg ved å løse oppdrag for dem. Derfor må du hele tiden være på vakt. Det er ikke særlig smart å skyte alle sivile som ser litt mistenkelige ut, samtidig som det er dumt å la motstanderen fritt samle informasjon om deg. For å lykkes i Gangland må du rett og slett være en smule paranoid.

Gatekamp
Kamp er et seriøst aspekt i Gangland. Som lokal mafioso har du ikke mulighet til å kontrollere store hærer, så du må gjøre det beste du kan med de begrensede ressursene du har til rådighet. Det å bli truffet av ei kule er ikke hyggelig, og folkene dine er langt fra usårbare. Derfor er det viktig at du bruker bylandskapet til din fordel. Mennene dine kan søke dekning bak alt av landskapsobjekter, noe som gjør dem vanskeligere å treffe samtidig som de selv blir mer treffsikre i og med at de kan konsentrere seg mer om skytingen enn om å ikke bli truffet selv.

Paradise City er en by med mye uro, men lovens lange arm er i alle fall til en viss grad til stede også her. Det å skyte vilt rundt seg i byens gater vekker naturligvis politiets oppmerksomhet, og den oppmerksomheten er ikke særlig heldig for deg som prøver å bygge opp ditt eget forbryterimperium. Politisjefen er imidlertid ikke noen hederlig mann, og han tar gjerne mot bestikkelser. Dessverre for både han og deg har han en tendens til å bli grådig etter hvert. Da blir det kanskje på tide å spandere ett par nye betongsko på mannen.

Hvis politisjefen "forsvinner" dukker det etter hvert opp en ny mann i hans sted. Også han kan bestikkes, og også han blir grådigere med tiden. Du kan imidlertid ikke gjøre det til en vane å drepe politisjefer - etter en viss tid kommer nemlig FBI til byen, og er det en ting du som mafioso ikke ønsker, så er det å få FBI på nakken. Heldigvis for deg er det mulig å sprenge politistasjonen i luften, noe som kutter lovens lange arm av ved skulderen. Innbyggerne i bydelen uten politistasjon vil imidlertid reagere negativt på dette, og du kan regne med en nedgang i omsetningen etter hvert som de blir nervøse og bestemmer seg for å holde seg innendørs.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden