Sniktitt

Gangland

Danske MediaMobsters er i ferd med å fullføre den siste finpussen av det spennende og innoverende actionstrategispillet Gangland. I den forbindelse ble Gamer.no invitert til MediaMobsters sitt hovedkvarter i København, hvor vi tok en nærmere titt på spillet.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Mange muligheter
En spesialenhet er biltyven, og med en slik snik på laget kan du stjele biler som befinner seg rundt om i Paradise City. Spillet inneholder flere ulike biltyper, og de har alle forskjellige egenskaper i forhold til hvor solide de er, hvor raskt de kan kjøre og hvor mange som kan sitte i dem. Noen av bilene kan brukes til såkalte "drive-by shootings", altså at folkene dine skyter ut av vinduene mens bilen kjører forbi de stakkars ofrene. Andre er kun transportmidler. Bilene kontrolleres direkte, og dette er et av mange aspekter ved spillet som trekker inn elementer fra actionspill.

Hvis du velger å ikke løse det "challenge"-kartet som låser opp biltyven er det helt greit. Du kan fint fullføre Gangland uten tilgang til biler. Det sier seg imidlertid selv at det er en ganske stor fordel med en biltyv på laget, og du går glipp av en verden av taktiske muligheter hvis du dropper det. Biltyven får du uansett ikke tilgang til med en gang, men når du har fått og løst det relevante "challenge"-kartet kan du gå tilbake til gamle "conquest"-kart og se om bilene hjelper deg å løse dem på en mer effektiv måte. Hvert kart har en highscore, og på denne måten kan du forbedre poengsummen din.

Som mafioso har du flere oppgaver enn å sprenge folk i luften (selv om du får rike muligheter til å leke deg med dynamitt underveis). For å lønne og oppgradere folkene dine må du nemlig ha penger, og dette aspektet av spillet minner om et lovløst Tycoon-spill. Rundt om i Paradise City er det en hel rekke forskjellige forretninger (utesteder, hoteller, bryggerier og en rekke andre typer bedrifter), og ved hjelp av diverse stort sett umoralske metoder kan du få kontrollen over disse.

Mafia Tycoon?
Når du overtar en slik bedrift åpnes det opp et bakrom hvor du kan håve inn virkelige pengesummer. Det som foregår på bakrommet er praktisk talt utelukkende både ulovlig og umoralsk, men ikke la det hindre deg. Her er det nemlig penger å tjene. Får du overtatt en café blir bakrommet omdannet til en ?speakeasy?. Hvis du ansetter eksotiske dansere vil omsetningen øke, og hvis du har tilgang til sterk drikke vil den øke ytterligere. For å få mulighet til å servere slike varer må du imidlertid eie et destilleri.

Andre bedrifter inkluderer hotellet, hvor bakrommet naturligvis er et bordell. Dette er selvfølgelig utrustet med kameraer, slik at du kan presse kundene dine for penger. Ingen liker å få offentliggjort at de koser seg med prostituerte i blant, selv ikke i Paradise City. Når du har overtatt en forretning, drives den av personalet, og du behøver stort sett ikke bry deg mer med den. Problemet er naturligvis at hvis du tjener penger, er det noen andre som ikke gjør det, og som derfor ønsker en del av kaka. Rivaliserende organisasjoner vil ikke sitte stille å se på at omsetningen din går i været.

Du kan med andre ord trygt anta at forretningene dine kommer til å bli angrepet av fienden, og derfor må du forsvare dem godt. Uansett om forsøkene på å overta dine forretninger lykkes eller ikke, er det én ting kundene ikke liker så er det skyting. Hvis ditt favorittutested jevnlig ble angrepet av væpnede menn, ville du antakelig sett deg om etter et nytt sted å henge, og slik er det også med innbyggerne i Paradise City. Derfor kan det noen ganger være lurt å skape litt kaos i motstanderens områder for å skremme stamkundene hans over til deg.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden