Rykende ferskt Blizzard-MMO

Går en ny sti

Det sagnomsuste hemmelige prosjektet til gigantutvikleren er visst et helt nytt konsept.

Activision-sjef Robert Kotick var av det snakkesalige slaget under selskapets finanskonferanse i går, og gjorde det for eksempel klart at de bruker rekordmye penger på markedsføringen av Call of Duty: Black Ops.

I følge spillsiden VG247 snakket han også om Blizzards kommende nye massive onlinespill, og avslørte blant annet at det ikke vil være basert på et av selskapets eksisterende serier.

Blizzard har gjort stor suksess med World of Warcraft, og kan utvilsomt sine saker.

Samtidig gjorde han det klart at det er ett av to nye spill de investerer massivt i:

– Jeg tror vi har maktet å være mer nyskapende enn noensinne med våre nye produkter. Husk at vi har to enorme investeringer også: en i Bungies kommende spillserie og en i Blizzards nye prosjekt som vi ikke har vist så mye av på dette punktet. Begge vil bli helt nye spillkonsepter, var ordvalget til Activision-toppen.

Det har vært en rekke spekulasjoner rundt Blizzards kommende MMO i mange år nå, og lenge virket det som om et World of StarCraft var det mest nærliggende. Nå viser det seg altså at det er en helt nytt spillidé vi får se, selv om vi ikke vet når.

Og Kotick fortsetter:

– Å skape disse spillene kommer til å ta veldig lang tid, kreve mengder av dyktige mennesker, svært solid kapital og man må virkelig sette nyskapning og kreativitet i høysetet. Jeg tror titlene [fra Bungie og Blizzard] kommer til å bli gode eksempler på akkurat de to tingene.

Det er uvisst når Blizzard og Bungie velger å avsløre sine nye gigaprosjekter, men vi skal selvsagt følge saken som en blodhund.

Siste fra forsiden