Gearbox stopper arbeidet med Battleborn

Skytespillet får ingen flere oppdateringer, men serverne holdes åpne en stund til.

Gearbox Software

Bare 16 måneder etter lanseringen av Battleborn, har Gearbox Software valgt å kutte støtten for det nettbaserte skytespillet. Det kunngjorde kreativ leder, Randy Varnell, lørdag i en melding på utviklerens nettsider:

Fans kan fortsette å spille Battleborn, men skytespillet får ikke mer innhold.
Gearbox Software

– Fra og med denne uken kommer det ikke flere [oppdateringer], og det foreligger ingen planer om nytt innhold etter høstoppdateringen. Detaljer om fremtidige endringer eller andre nyheter vil dukke opp på vårt forum eller via sosiale medier, fortalte Varnell.

Tross redusert støtte, forsikret utvikleren om at det enda ikke er over og ut for Battleborn. Serverne skal holdes åpne i «den overskuelige fremtid», slik at alle som måtte ønske kan fortsette å spille i hvert fall en stund til.

Tøff konkurranse

Battleborn fikk en tung start på livet, med lansering kun tre uker før storkonkurrenten Overwatch. Spillet fikk heller ikke spesielt god kritikk, og det tok ikke lang tid før det forsvant i skyggen av Blizzards svært populære samarbeidsskyter.

I juni 2017 skiftet Gearbox taktikk, og gikk over til en gratismodell for Battleborn. De store spillertallene uteble riktignok fortsatt, og nå ser det altså ut til å være hakket unna kroken på døra.

Varnell ser likevel lyst på fremtiden, men av litt andre grunner. Gearbox har nemlig et nytt prosjekt på gang, som ble avslørt på PAX West tidligere denne måneden. Detaljene om prosjektet holdes foreløpig hemmelige, men hint fra studioet kan tyde på at det dreier seg om et nytt Borderlands-spill.

Gearbox pusler også med andre spill.
Studioets Project 1v1 blander skyting og kortspill »

Siste fra forsiden