Gears of War 4 lanseres i oktober

Men allerede denne måneden kan du prøve spillets flerspillerdel.

The Coalition

Gears of War 4, det femte innslaget i den populære skytespillserien, vil lanseres på Xbox One 11. oktober i år. Det bekrefter utvikler The Coalition i et intervju med Entertainment Weekly.

Møt de tre hovedpersonene i Gears of War 4.
GameInformer

Spillet fortsetter historien 25 år etter hendelsene i Gears of War 3, i en tid der voldsomme vindstormer har fullstendig forandret Seras landskap. Her møter vi hovedpersonene JD Fenix – Marcus Fenix’ sønn – Kait Diaz og Delmont Walker, som i løpet av en 24-timers periode må bekjempe en helt ny trussel mot menneskeheten.

Ifølge utvikleren vender Gears of War 4 tilbake til seriens mørkere, mer grøsserfylte røtter, og vi loves velkjent, men samtidig nyskapende action – både fra spillets en- og flerspillerdel.

Flerspillerbeta

The Coalition har også annonsert en betatest for flerspillerdelen, som vil avholdes allerede denne måneden. Fans som har spilt Gears of War: Ultimate Edition vil motta de første invitasjonene 18. april, før betaen åpnes for alle med Xbox Live Gold-medlemskap nøyaktig én uke senere.

Gears of War 4.
Entertainment Weekly

I betaen får man prøve alfautgaven av spillets flerspillerdel, som spillsjef Rod Fergusson – i et intervju med GameInformer – beskriver som «en ekte beta, ikke en falsk demo»:

– Det betyr at det kommer til å være problemer. […] Det er ikke en høypolert greie i den forstand at den er satt opp som en markedsføringsdemo. Vi har ny teknologi på serverne våre og vi har nye funksjoner i spillet som vi trenger deres hjelp til å teste, forklarte Fergusson.

«Split screen» for hver modus

Senere i intervjuet bekreftet spillsjefen også at absolutt alle spillmodusene i Gears of War 4 vil tilby samarbeidsspilling på én skjerm – også kalt «split screen»-flerspiller.

For å levere en solid opplevelse for to spillere på samme skjerm halveres imidlertid bildefrekvensen, fra 60 til 30 bilder i sekundet. Dette gjelder riktignok bare for flerspillerdelen, da spillets kampanjemodus kun har støtte for 30 bilder per sekund.

Gears of War: Ultimate Edition er ute på Windows 10.
Men lanseringen gikk ikke helt som Microsoft hadde håpet »

Siste fra forsiden