Getting Up: Contents Under Pressure

Om noen dager slipper Atari den første traileren fra grafittispillet Marc Ecko's Getting Up: Content Under Pressure. I dag kan du se den på Gamer.no.

Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure er et PlayStation 2-spill som lover et graffitibasert gameplay og en urban historie om kampen for kreativ frihet og selvutfoldelse. Atari forteller at spillet er en kulminering av syv års historie- og karakterutvikling utført av kunstneren Marc Ecko.

Atari fortalte tidligere i år at spillet vil skape sin egen gameplaysjanger, hvor kamp, action, eventyr og sniking kombineres innenfor en graffitidrevet ramme. I samfunnets øyne er hovedpersonen, Trane, en bølle og en opprører. Han drar ut for å få respekt på gata ved hjelp av tagging, men blir etter hvert dradd inn i en revolusjon mot det undertrykkende samfunnet i New Radius.

I den første videoen (30 MB, WMV) ser vi hovedpersonen Trane forflytte seg rundt i byen New Radius i jakten på de ultimate taggestedene. Et intuisjonssystem gir deg oversikt over de mest ideele stedene å tagge, og når du kommer deg dit kan du benytte deg av autentiske tagger fra over 50 virkelige grafittiartister. Seks av disse vil opptre som karakterer i spillet, og lære vekk mange av sine spesialiteter og triks til Trane.

Et revolusjonerende gameplay er designet for å gi deg mye å bryne deg på mens du forsøker å få frem din budskapet ved hjelp av spraybokser, stensiler, plakater eller klistremerker. Du vil kunne gå gjennom øvelser, og se Trane utvikle seg fra en nybegynner til byens grafittikonge når stilen og spesialitetene hans stadig forbedrer seg.

Kort fortalt ser det ut som gameplayet i dette spillet vil fokusere rundt det å komme seg inn i diverse områder, spre det opprørerske budskapet ved hjelp av graffiti, og så komme seg bort igjen før representantene for de undertrykkende myndighetene får kloa i spilleren. Men også rivaliserende grafittikunstnere og gjengmedlemmer er dine fiender, og i denne videoen får vi blant annet demonstrert slåssemekanikken.

Spillet utviklet av The Collective og slippes eksklusivt på PlayStation 2 i september.

Siste fra forsiden