Gir etter for presset?

Square Enix vurderer fortsatt Final Fantasy VII-remake.

En remake av det legendariske Final Fantasy 7 har vært den store drømmen for FF-religiøse i mange år. Det syvende innslaget i serien er kanskje det rollespillet som har den største og mest rabiate fanskaren av de alle, og spillet vekker fortsatt sterke følelser. Du trenger ikke gjøre annet enn å hviske navnet «Aeris» for å få frem tårer og hulking fra de troende.

Det var tech-demoen av en mulig PS3-versjon av FF7 som virkelig satte ryktehjulet i sving, en introscene til spillet i høy oppløsning og med moderne grafikk fremprovoserte oppstemthet fra fans verden over.

Les også:Anmeldelse av Final Fantasy XIII

Men likevel, til tross for ekstrem interesse har vi aldri fått noen bekreftelse på at en remake er på vei. Men den har heller aldri blitt avkreftet.

En fersk uttalelse fra Square Enix-mann Yoichu Wada røper at selskapet vurderer nyversjonen fortsatt:

– Akkurat nå har vi ingen klar retning, men mange fans har etterspurt en remake av Final Fantasy VII. Vi kommer til å utforske muligheten – om vi skal gjøre det eller ikke, og i så fall til hvilken plattform.

Dette utsagnet kan oppfattes som litt i motsetning til en tidligere uttalelse fra en annen Square Enix-ansatt, som hevdet at det ville ta så lang tid å lage en remake av spillet med dagens standard at det ikke ville lønne seg. Her påstod Yoshinori Kitase at et slikt prosjekt ville ha en tre-fire ganger lenger utviklingstid enn Final Fantasy XIII, som tok over tre år å lage.

Les også:Final Fantasy VIII på PS3

Dette, sammen med Wadas utsagn om at de fortsatt vurderer hvilken konsoll en eventuell remake vil slippes til kan tyde på at det er PSP som vil få nyversjonen. Da ville studioet antakelig slippe unna med en del kortere utviklingstid enn hvis de skulle lage en tidsrelevant PS3-versjon.

Men det spørs om fansen vil si seg fornøyd med dette.

(Kilde: Eurogamer)

Siste fra forsiden