Gjør deg klar for en ny bølge Pokémon Go

Pokémon-frelste har gravd dypt i spillkoden og funnet spennende nyheter.

Det er funnet spor av Ditto i spillkoden til Pokémon .
Skjermbilde: Umebok/Bulbapedia/The Pokémon Company

Helt siden Pokémon Go ble sluppet i juli, har det versert rykter om enkelte eksklusive Pokémon. For ikke å nevne den neste generasjonen lommemonstre som fansene har ventet spent på. Utviklerne har holdt tett om eventuelle utvidelser, men i den siste oppdateringen til spillet – versjon 0,450 (Android) og 1.15.0 (iOS) har de ufrivillig lettet litt på sløret.

Les også: Hemmeligheten bak Pokémon-suksessen

Aller flest spørsmål har det vært knyttet til Ditto, den eneste vanlige Pokémon-en av de opprinnelige 151 originalmonstrene som ikke kom med i Pokémon Go. Hvorfor var den utelatt? Når ville utviklerne gi den til fansen? De siste månedene har det kokt på Pokémon-sider, hvor folk presenterer stadig rarere teorier om hvor det blir av Ditto, men ingen har vist seg å stemme. Ditto har vært sporløst forsvunnet.

Det vil si, helt frem til nå.

– Endelig håndfast informasjon!

Ditto har vært ute av bunken – til nå.
ftb_hodor/reddit.com

– Endelig har vi håndfast informasjon om Ditto og andre generasjons Pokémon, kunne The Silph Road melde mandag denne uken.

The Silph Road er et nettverk av over gjennomsnittlig entusiastiske Pokémon Go-spillere. Det startet med at en gruppe spillere ville lage et forum for kjøp og salg av regionlåste Pokémon, men etter hvert begynte de å interessere seg mer for hva som gjemte seg i spillkoden. Sammen kartla de spillet mens det fremdeles var i betaversjon og i dag er The Silph Road den viktigste kilden til ny kunnskap om spillet.

I koden til den siste versjonen av spillet er det funnet referanser til 100 nye Pokémon, like mange som ble introdusert i Pokémon Gold og Silver. Minst like viktig er oppdagelsen av en ny handling kalt «transform». Dette kan være svært avslørende; evnen til å forvandle seg er nemlig tett knyttet til Ditto. Kort fortalt kan nemlig Ditto kopiere andre både utseendet og egenskapene til andre Pokémon.

Nøyaktig når neste generasjons Pokémon – og Ditto – kommer, er ennå uvisst.

Mer å gjøre

Den siste oppdateringen har også mer praktiske konsekvenser for spillerne. Nå vil spillerne få mer igjen for strevet, som for eksempel flere erfaringspoeng for det første monsteret du fanger hver dag. Spillerne vil også få flere daglige gjøremål med tilhørende belønninger, alt for å gi spillerne større grunn til å starte opp spillet.

Det er nok nødvendig, for ikke overraskende har antall spillere falt markant den siste tiden.

Tidligere kunne forbipasserende spillere stjele en gym du nettopp hadde vunnet. I fremtiden vil spillet låse gymmen slik at bare du som vant gymmen kan plassere en Pokémon i det respektive tårnet.

Helt til sist forsvinner muligheten til å sjekke inn på Pokéstops mens man kjører bil, tog eller lignende. Dette for å forhindre potensielle ulykker.

Spiller du fremdeles Pokémon Go? Frister de nye monstrene deg til å fortsette? Si din mening i kommentarfeltet!

Siste fra forsiden