Hjemmesnekret Wario

Gjør det selv

Neste WarioWare kommer i april, og prøver noe litt annerledes.

Skurken Wario har gitt opphav til en artig serie minispillsamlinger som karakteriseres av et heftig tempo, sprø humor og en merkelig fascinasjon for hår og nesebor. Sist vi så WarioWare-serien var WarioWare: Snapped! På Nintendo DSi, og snart er den tykke banditten og kameratene hans tilbake på DS og Wii.

For de som ikke kjenner til WarioWare-fenomenet kan vi fortelle at det ganske enkelt går ut på å fullføre en serie minispill så fort som mulig. Du har vanligvis bare noen sekunder på å for eksempel kverke en flue eller tørke bort snørr som renner fra et nesebor. Minispillene kommer i grupper med egne kontrolltemaer, som å trekke, gni, plukke eller skjære.

På sitt pressearrangement i går fortalte Nintendo at WarioWare: Do It Yourself kommer til Europa 30. april. Det kommer en butikkutgave til DS med over nitti ferske minispill, og en annen utgave til Wii som skal selges gjennom WiiWare. Denne har rundt sytti unike minispill.

Antall minispill virker kanskje litt stusselig samelignet med tidligere WarioWare-tittler, men i DS-utgaven av Do It Yourself får du (som navnet tilsier) muligheten til å lage dine egne. En rask innføring lærer deg å lage grafikk, animasjon, musikk og regler, og deretter kan du snekre egne små samlinger. Du kan dele spillene dine med andre over den trådløse oppkoblingen, eller laste dem opp til Wii-utgaven og spille på storskjerm.

Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden