Nytt Medal of Honor i Afghanistan

Gjør som Modern Warfare

EA gir oss de første detaljene om neste Medal of Honor-spill.

Tidligere i november ble et nytt Medal of Honor-spill bekreftet av Electronic Arts. Vi fikk vite at spillet «rett og slett er slående» og at serien er funnet opp på nytt, men resten måtte vi gjette oss til.

Begge skjermbildene er fra det forrige Medal of Honor-spillet fra 2007.

Nå har Electronic Arts avslørt de første detaljene om hva vi har i vente. Spillet heter enkelt og greit Medal of Honor, som underbygger EAs visjoner om å finne opp serien på nytt.

Nåtid

Neste Medal of Honor forlater andre verdenskrig, akkurat som Modern Warfare-spillene i Call of Duty-franchisen. Spillet vil fokusere på et moderne scenario hvor historien tar form i et krigsherjet Afghanistan, inspirert av virkelige hendelser. Spilleren blir en del av en mindre kjent amerikansk elitestyrke kalt Tier 1 Operator. Det fortelles at gutta i denne avdelingen tar oppdrag ingen andre takler og opererer på et nivå langt over de best trente spesialsoldatene.

– Da vi satte oss ned for å gjenoppfinne Medal of Honor, ville vi holde oss nær seriens røtter, hvor realisme og respekt for soldaten er viktig, og ta dette inn i dagens krig. En Tier 1 Operator er den mest disiplinerte, gjennomtenkte og forberedte krigeren på slagmarken. Han er et krigens levende, pustende, presisjonsinstrument, forteller Greg Goodrich, sjefprodusent av Medal of Honor..

Vi fortelles at Electronic Arts har jobbet tett med denne spesialavdelingen for å lage «den mest autentiske moderne krigsopplevelsen».

– EA har alltid gått i bresjen for å fortelle soldatens historie. Nye Medal of Honor følger den tradisjonen. Vi syns det var viktig å fortelle historien om nåtidens krig og nåtidens elitesoldater gjennom nåtidens mest relevante medie – videospill, legger Goodrich til.

Flerspiller fra DICE

Vi loves en utmerket enspillerkampanje, utviklet av EA Los Angeles – som blant annet står bak en rekke tidligere Medal of Honor-spill, GoldenEye: Rogue Agent og flere Command & Conquer-spill de senere åra. Svenske DICE, kjent for blant annet Battlefield-serien og Mirror’s Edge, har fått ansvaret for flerspillerdelen.

– Disse to studioene går sammen om å lage neste-generasjon Medal of Honor. Vi er svært stolte over å ha to mektige utviklingsteam for å gjøre dette spillet til en realitet. Vi lover at nye Medal of Honor blir en uforglemmelig kapittel i den moderne skytespillsjangeren, står det i pressemeldingen.

Nye Medal of Honor er ventet i salg i løpet av høsten 2010, for PC, Xbox 360 og PlayStation 3. Vi legger ut skjermbilder og mer informasjon så snart det foreligger.

Siste fra forsiden