Feature

Gled deg til dette i mars!

Vi gir deg full oversikt over en ny, spennende spillmåned.

Hei, som tiden flyr! Vi har lagt bak oss de to første spillmånedene i 2011, og det er garantert mange som allerede nå har funnet seg en spillfavoritt eller to blant de ferske utgivelsene. Januar ga oss jo blant annet Dead Space 2 og LittleBigPlanet 2, mens februar serverte spillere actionbomber ved navn Killzone 3 og Bulletstorm.

Vi kan imidlertid ikke se for mye bakover, det er litt mot sin hensikt i en artikkelserie som denne. Vi skal nemlig oppdatere deg på hva som skjer i spillbransjen i mars måned. Våren nærmer seg med stormskritt og spillutgivelsene blir stadig flere. Her er det mye snadder å ser frem til.

Gamer.no har valgt ut fem av de spillene vi tror kommer til å prege denne måneden:

Dragon Age II (PC/Mac, X360, PS3)

Ute: 10. mars

Dragon Age II.

Nå som demoen er ute, raser selvsagt diskusjonen om Dragon Age II er en verdig oppfølger eller ei. Akkurat det er muligens vanskelig å få et endelig svar på med en demo, og for oss som har testet spillet flere ganger er det fortsatt ganske åpent hvordan rollespillet faktisk blir.

Det som imidlertid ser ut til å sitte er historiefortellingen, som fremstår som unik og spennende – du spiller nemlig en historie fortalt gjennom en annen historie, noe som bør åpne for interessante settinger og problemstillinger. Selve verdenen skal også være stor og frodig i sine fargevalg. Visuelt vil nok Dragon Age II garantert slå Origins ned i støvlene.

Total War: Shogun 2 (PC)

Ute: 15. mars

Total War: Shogun 2.

Total War-serien fra The Creative Assembly er en PC-eksklusiv strategikjempe, intet mindre. Spillene har etter hvert blitt mange, men nå vender man på en måte tilbake til røttene med Shogun 2. Settingen er det føydale Japan i 1545, og krig er det mer enn nok av – her blir det hett om øra!

– Kampene er større og mer kompliserte enn noen gang, og du kan skreddersy styrkenedine i større grad enn tidligere. Samtidig har suksessrike elementer som sjøslag og muligheten til å hoppe inn i kamper mot andre spillere blitt sømløst videreført, Det kan se ut til at det aller meste er forbedret, skrev Lasse Lervik i vår siste, og meget rosende, sniktitt.

Homefront (PC, X630, PS3)

Les også
Anmeldelse:

Ute: 18. mars

Homefront.

Tenk deg et USA under okkupasjon, i nær fremtid. Akkurat det er situasjonen i Homefront. Slemme Nord-Korea har på mystisk vis kjørt supermakten i grøfta og snudd verdens maktbalanse på hodet i samme slengen. Du må ta opp kampen mot invasjonsstyrken, og det blir slett ikke lett. Neida, men Homefront blir både spennende og modent.

– Det er for få spel som verkeleg vågar å fortelje ei moden og vaksen historie. Spel for vaksne tyder i dei fleste utviklarar sine auge berre meir blod, og kanskje litt sex om dei tør. I Homefront får vi ei hard, brutal og moglegvis sterk historie. Verda er snudd på hovudet, og landet som ein gong var ei supermakt er no redusert til grupperingar med motstandsfolk, slo Øystein Furevik fast i sin sniktitt.

Crysis 2 (PC, X360, PS3)

Ute: 24. mars

Crysis 2.

CryEngine3 debuterer i Crysis 2, et spill som tar oss fra originalens frodige jungel til den urbane jungelen New York City. Denne gangen er ikke jaget etter supergrafikken så sterkt fra Cryteks side. Den nye grafikkmotoren skal etter sigende skalere på bakgrunn av hva slags maskinvare du har. Det er selvsagt en fordel når serien gjør sin debut på Xbox 360 og PlayStation 3 også.

– Vi klarer virkelig å utnytte kraften i det som er ganske gammel teknologi. Det er også godt nytt for de med moderne PC-er, fordi CryEngine 3 som sagt skalerer etter hvor mange «hestekrefter» du har. På en eldre PC får du fortsatt en fantastisk spillopplevelse, noe som kanskje ikke var like lett i det første Crysis fordi spillet ikke var like finjustert som Crysis 2, sier sjefsprodusent Nathan Camarillo i et ferskt intervju med Gamer.no.

Shift 2 Unleashed (PC, X360, PS3)

Ute: 24. mars

Shift 2 Unleashed.

Electronic Arts ønsker å stjele spillere fra Gran Turismo og Forza Motorsport med sin Shift-serie. Det første spillet kom i 2009, og ble både en kritiker- og salgssuksess. Gamer.no slo til med toppkarakteren 9/10 og proklamerte: – Glem alt du vet om Need for Speed-serien, og skaff deg dette spillet!

I mars kommer oppfølgeren Shift 2 Unleashed, og vi kan forvente oss litt av hvert. Ambisjonen til EA er å skildre hvordan det faktisk er å sitte i en racerbil i flere hundre kilometer i timen. Her snakker vi om sug i magen, singlende glass og forbikjøringer som kan gi hjertestanse. Med en håndfull nye biler og baner bør bilglade finne mye å fryde seg over i dette racingspillet.

Mer snadder

En sterk topp fem, ingen tvil, men det er mye annet å se frem til i mars. Flyelskere fryder seg nom over at simulatoren IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover kommer, mens de som liker mafiavirksomhet kan glede seg til Yakuza 4. Actionfans bør på sin side kanskje ta en nærmere kikk på Warriors: Legends of Troy. Vi får racing i full 3D på PlayStation 3 med Motorstorm: Apocalypse og MMO-fans kan fordype seg i RIFT. Og dette er bare noe av det som kommer denne måneden, ta en kikk på vår oppdaterte Spillkalender for enda flere titler.

Heller ikke i mars er det spillutgivelser alene som er interessant. Helt i starten av måneden stiller vi med to mann på Game Developers Conference i San Francisco, og vi har fylt avtaleboken fra perm til perm. Her vil du få servert saker om alt fra små, fremadstormende utviklere til sniktitter på noen gigantiske titler. Gled deg!

Et must på 3DS?

Når det drar seg mot april skal vi også hilse en helt ny konsoll velkommen til verden. Nintendos 3DS slippes nemlig i Europa 25. mars, sammen med hele 13 spill. Vi skal selvsagt gi deg bred dekning. Både av våre tidlige inntrykk av selve konsollen og hvilket nivå spillene ligger på. Det er jo ingen tvil om at den brilleløse 3D-teknologien holder mål, men konsollen trenger like fullt solide spill også.

Så hva gleder du deg mest til å måneden som kommer? Blir det et spill eller to på deg, eller sparer du pengene til andre favoritter som kommer senere i år?

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden