Feature

Godt nytt spillår!

2011 blir megaspennende, og vi gleder oss sammen med dere!

Vi har oppsummert det gamle, og endelig tar vi fatt på et helt nytt år. For min egen del har jeg vært borte siden midten av november med pappaperm og ferie, og det er veldig godt å være tilbake på jobb. Ja, man skulle tro at det å være hjemme så lenge ga masse herlig tid til spilling, men hvis du kjenner til konseptet ettåringer er det ikke akkurat slik det fungerer. Jeg fikk i hvert fall tid til å kose meg igjennom ett helt spill, Mafia II. Det var tid vel investert, selv om opplevelsen var litt annerledes enn det i det første spillet.

Spennende fremtid

Dragon Age 2.

2011 blir ikke bare et meget spennende spillår, det kommer til å bli mye som skjer i kulissene også. Nye skribenter er på vei inn, og våre eiere (A-pressen Digitale Medier) skal fusjoneres med Edda Digital. En slags gjenforening der, altså. Vi har stor tro på at dette vil gjøre Gamer.no enda større og sterkere.

Flere av oss skal også ut i verden for å gi deg det aller siste om kommende titler. I januar alene har vi 4-5 turer klare. Både til Amsterdam, London, Budapest og Warszawa. Hva vi skal se er foreløpig hemmelig, men det er snakk om mye snop. Messer blir det også mye av i året som kommer, disse er noe vi ønsker å dekke best i landet. På tampen av februar drar jeg og Lasse Lervik til San Francisco og herlige Game Developers Conference, noe som kan ses på som et av spilltrenders fødesteder.

I sommer sender vi en skog av folk til E3 i Los Angeles, og i august følges selvsagt stadig voksende Gamescom i tyske Köln. Deretter kommer Tokyo Games Show, og vi får se hvordan vi skal dekke messen langt der borte i øst. Et sted midt i mellom flyr vi også over dammen for å få med oss BlizzCon.

Rage.

Grunnlaget for alt vi gjør er naturligvis spillene som kommer ut. Hvert år det siste tiåret har blir presentert som ”tidenes beste”, det har nesten blitt en klisjé. Likevel, 2011 ser utnektelig uhyre sterkt ut, selv om dette kanskje er oppfølgernes år.

Som det står å lese i vår Spillkalender starter moroa allerede nå i januar, med LittleBigPlanet 2 den 21. og Dead Space 2 den 27. januar. I februar kan vi kose oss med titler som Bulletstorm, Killzone 3 og butikkversjonen av eventyrspillet Gray Matter (signert Gabriel Knight-skaper Jane Jensen).

Dragens år?

Mars vil ikke være noe dårligere. Jeg ser i hvert fall frem mot Homefront og Shogun 2: Total War. F.E.A.R. 3 og Crysis 2 kommer også i denne månenden. Siste oppdatering når det gjelder slippmåned plasserer dessuten Dragon Age 2 i mars, for et gigaspill det kan bli!

The Witcher 2.

I april kommer Portal 2, mens vi i mai blir servert The Witcher 2 og Red Faction: Armageddon. L.A. Noire, Warhammer 40.000: Space Marine og Star Wars: The Old Republic skal også komme ut i løpet av første halvår.

Etter dette blir de fleste slippdatoer litt mer flytende og usikre, men det er masser av snacks som er ventet fra høsten 2011 og frem til jul. Jeg kan bare nevne i fleng: Resistance 3, Rage, Batman: Arkham City, Gears of War 3, Uncharted 3, The Elder Scrolls V: Skyrim, Mass Effect 3, The Last Guardian, Deus Ex: Human Revolution, Diablo III (?), Duke Nukem Forever, Forza Motorsport 4, Infamous 2, Might & Magic Heroes VI, XCOM og Guild Wars 2.

Les også
Anmeldelse:

Det er noen nevnt og garantert mange "glemt", slik som nye bærbare konsoller fra både Nintendo og Sony som skal kjempe mot Apples økende markedsandel. Vi vil helt sikkert få overraskelser også, spill som kommer ut i fra intet for å trollbinde oss – gjerne fra uavhengige utviklere. Vi skal uansett strebe etter fortsatt å gi deg Norges aller bredeste og dypeste dekning av spillmediet, også i 2011. Kors på halsen og ti kniver i hjertet! I mellomtiden kan jo dere lesere dele med oss hva dere ser mest frem til i tiden som kommer.

God nytt år fra Gamer.no!

Siste fra forsiden