GOG.com gir deg pengene tilbake om spillet ikke fungerer

Nettbutikken stoler på at kundene ikke misbruker systemet.

Nå kan man heve spill som ikke fungerer hos GOG.com.
Audun Rodem, Gamer.no

Fra og med i dag er du garantert å få pengene tilbake om du har kjøpt et spill fra GOG.com som ikke fungerer på din maskin. Nettbutikken stiler som krav at PC-en din oppfyller minstekravene for spillet, og at du klager inn spillet senest 30 dager etter kjøp. Det betyr at du kan heve et kjøp allerede i dag, så lenge spillet er kjøpt i løpet av de siste 30 dagene.

Før du kan heve kjøpet må du likevel ha bedt om teknisk assistanse via GOG.coms supportsystem. Dersom butikken ikke kan hjelpe deg, kommer pengene i retur.

– En tillitserklæring – til dere og oss selv

I kjent stil formulerer nettbutikken den nye kampanjen som et frieri til forbrukerne, og er åpne om at systemet kan misbrukes av skrupuløse kunder som er ute etter å raske med seg et spill uten å gjøre lommeboka tynnere.

– De nye retningslinjene er faktisk en erklæring om tillit til både våre spill og de som spiller de. Vi stoler på spillene vi selger: gjør vårt beste for å kun selge høykvalitetsspill, og, når det er mulig tester vi de grundig for å sikre at de virker som de skal, skriver GOG.com i en uttalelse.

Siden ingen spill solgt via GOG.com har bakt inn en form for kopisperre er det ikke mulig å sikre at utspekulerte kunder får i både pose og sekk. Nettbutikken understreker dette som et poeng i annonseringen, og håper at de fleste er redelige.

Dark Matter kom aldri i mål.

Dette er ikke første gang nettbutikken lover å gi penger tilbake til misfornøyde kunder. I oktober i år valgte GOG.com å refundere penger til alle som kjøpte uferdige Dark Matter, og uttalte at de aldri ønsket å selge et spill på falske premisser Da spillet ble lagt ut for salg følte mange kunder seg skuffet over et spill som tydelig hadde gått tom for utviklingsmidler. Det tydeligste tegnet var en brå avslutning som virket malplassert.

Origin med lignende rettningslinjer

Det er lett å heve kjøp hos Origin.

Den konkurrerende digitaltjenesten Origin innførte et lignende system i august. EAs nettbutikk er dog enda mer rund i kantene, men de kan fjerne spillet fra spillerens bibliotek etter at kjøpet er gjort. Fristen er også betydelig kortere – kjøper må melde fra om at de ønsker å heve kjøpet innen 24 timer etter du har åpnet spillet for første gang. EA stiller ingen direkte krav til hevingen, og lar kunden heve spillet om du synes at spillet ikke holder mål.

På nåværende tidspunkt har ikke markedsleder Steam et slikt system på plass.

Verdens største spillutgiver tror at fremtidens spillkjøp er digitale
EA satser på å være 100% digital en gang i fremtiden »

Siste fra forsiden