Nettbutikk refunderer Dark Matter til skuffede kunder

– Vi vil aldri selge et spill på falske premisser, sier GOG.com.

Dark Matter slutter brått.
Iceberg

Etter at indiespillet Dark Matter ble gitt ut like før helgen har en god del spillere uttrykt skuffelse over spillets brå slutt. På et visst punkt i det Metroidvania-lignende spillet stopper nemlig alt opp etter at man har gått inn en dør, og man får opp en skjerm med tekst – i essensen en beskjed om at fortellingen vil fortsette senere.

Føler seg lurt

Den brå sluttskjermen.

Kontroversen handler i stor grad om at kjøpere føler seg lurt av beskrivelsen om spillet på digitale nettbutikker. Riktignok inneholder ikke beskrivelsen noen faktafeil, men utvikleren gir heller ingen indikasjon på at dette er første ledd i en flerdelt spillopplevelse.

Nettbutikken GOG.com forteller nå at de ønsker å refundere kjøp til skuffede kunder. Det eneste kravet de stiller er at spillet må ha blitt kjøpt innen 21. oktober klokken 13:00, ettersom nettbutikken da oppdaterte spillbeskrivelsen. Vil man ha pengene tilbake bør man ta kontakt med nettstedet.

– Vi beklager om noen som ikke kjøpte spillet ikke er fornøyde med hvordan det ble representert, og håper at dette gjør dere fornøyde, skriver nettbutikken i en uttalelse.

Konkurrent Steam har på sin side fjernet muligheten til å kjøpe spillet.

– For øyeblikket er det et kjent problem på slutten av spillet. Utvikleren er klar over problemet, og jobber med en patch for å løse det, står det på produktsiden.

Uheldig utviklingstid

Ifølge utgiver Iceberg skyldes den brå slutten at utviklergjengen gikk tom for penger. Etter at en Kickstarter-kampanje snublet på glattisen, greide ikke utvikleren å innfri de planlagte målene. Dermed ble prosjektet omgjort til å være episodisk.

Dark Matter kom ikke helt i mål.

Om første episode ikke lykkes på salgsfronten er det dog kroken på døra for prosjektet.

– Vi vil understreke at spillet er akkurat som beskrevet på Steam. At spillet er uspillbart eller uferdig er rett og slett ikke sant, forsvarer Iceberg-sjef Erik Schreuder seg med.

Han skjønner at spillere likevel føler seg skuffet og forvirret, og bedyrer at det jobbes med å få ut en bedre slutt snarlig.

I fotsporene til The War Z

Dette er ikke første gang at nettbutikker må ta drastiske valg i forbindelse med bomkjøp. Like før julenissen dro på verdensturne i fjor så Steam seg nødt til å trekke zombiespillet The War Z – nå kjent som Infestation: Survivor Stories – fra butikken etter en turbulent uke med misvisende produktbeskrivelser og rasende tilbakemeldinger fra frustrerte spillere.

At selskapet også tilsynelatende forsøkte å si at skandalen var et resultat av tolkingsproblemer hos fansen, ble heller ikke godt mottatt.

Les også: Legends of Pegasus var heller ikke ferdig ved slipp
Les også: Aliens: Colonial Marines er et annet skandalespill

Siste fra forsiden