Legends of Pegasus-utvikler konkurs

Dårlig nytt for de som kjøpte det uferdige spillet.

Novacore Studios sto bak Legends of Pegasus, et romstrategispill som ble lansert i en mildt sagt uferdig tilstand. Både Novacore og utgiver Kalypso lovet å bruke lang tid på å fikse feilene og manglene i spillet, slik at kjøperne skulle ende opp med et godt produkt, men nå er det slutt på feilrettingen. Spillets katastrofelansering har nemlig fått den konsekvensen at Novacore har gått konkurs.

På det offisielle nettstedet sitt skriver Novacore følgende:

– Vi beklager å måtte meddele at Novacore Studios har avviklet operasjonene og all videre utvikling på grunn av konkurs. Vi takker alle våre ansatte og partnere for deres samarbeid i løpet av de siste to årene.

På spillets forum har Kalypso gjentatt nyheten. De sier også at de ikke har rettighetene som skal til for å overføre spillets kildekode til spillmiljøet, ettersom den inkluderer deler som eies av andre utviklere. Kalypso betegner situasjonen som svært lite tilfredsstillende, både for seg selv og kundene, men kan ikke si noe mer på dette tidspunktet.

Kalypso har tidligere forsøkt å gjøre bot for den uferdige lanseringen ved å tilby kundene gratis versjoner av strategispillene Patrician IV og Dungeons. Men på tross av at store feil, blant annet med spillets kunstige intelligens, aldri vil bli rettet, er det fortsatt til salgs for 45 euro, altså cirka 330 kroner.

Tilhengere av turbaserte romstrategispill har heldigvis fått i alle fall én god utgivelse i år, nemlig Endless Space, som nylig fikk en stor gratisoppdatering med mer innhold. Sanntidsstrategispillet Sins of a Solar Empire: Rebellion har også mange tilhengere.

Les også: Tilbakeblikk: Master of Orion 2
Les også: Gruvedrift i rommet

Siste fra forsiden